Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Samoa

Oversikt
  • Sted: Apia 
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Lalomanustranden, hulebassenget i Piula, Afu Aau-fossen

Klikk her for å se alle prosjekter i Samoa

Kart over destinasjon for frivillig arbeid i Apia, Samoa Utsikt over en strand på Projects Abroads destinasjon Apia, Samoa

På frivillig arbeid i stillehavsparadiset Samoa, helt på andre siden av kloden vår, får du et helt annet innblikk i kulturen enn du ville gjort som turist. Her kan du jobbe med barn og ungdommer, fysioterapi, ernæring, sport, journalistikk og landsbyprosjekt.

Ved å delta som frivillig vil du få gleden av å bli del av et nettverk av frivillige fra hele verden. I tillegg til å bli kjent med den samoanske kulturen vil du også lære mer om kulturen til de andre frivillige. Våre ansatte vil hjelpe deg til å komme til rette på prosjektet ditt og hos vertsfamilien din. De vil også være behjelpelige dersom du skulle ha spørsmål eller trenger hjelp til noe underveis. Prosjektene varer fra en uke og oppover, og passer for deg som vil reise i en ferie, tar en pause fra jobb og karriere eller har et friår fra studier.

Projects Abroad på Samoa

Utsikt over landskap fylt med kuer og trær på Samoa

Vakre Samoa er et eventyr, og foreløpig ganske uberørt av masseturisme. Våre prosjekter ligger på øya Upolu, i Samoas hovedstad Apia. Byen er den største i Samoa, men hvor man likevel får en småbyfølelse,og hvor det meste kan nås til fots. Få er klar over at Samoa er på FNs liste over de minst utviklede land i verden, og det er i de fattige områdene av Apia behovet for frivillige er størst. Prosjektene ligger i gangavstand eller en kort busstur fra vertsfamiliene.

Som frivillig vil du bo hos en lokal vertsfamilie, som vil hjelpe deg å finne deg til rette i Samoas kultur og sterke tradisjoner. Du kan bli med å spille kirikiti, den lokale versjonen av cricket eller ta del i en av de mange festivalene. Her feires alt fra ild, dans og tradisjonelle tatoveringer.

Ved å delta som frivillig vil du få gleden av å bli del av et nettverk av frivillige fra hele verden. I tillegg til å bli kjent med den samoanske kulturen vil du også lære mer om kulturen til de andre frivillige. Våre ansatte vil hjelpe deg til å komme til rette på prosjektet ditt og hos vertsfamilien din. De vil også være behjelpelige dersom du skulle ha spørsmål eller trenger hjelp til noe underveis.

Opplevelser på Samoa

Den tradisjonelle samoanske måten, kjent som "fa'a Samoa", er fortsatt en sterk kraft i alle aspekter av det samoanske livet. Til tross for europeisk påvirkning, beholder Samoa sitt eget språk, sine historiske skikker, og sine sosiale og politiske systemer. Som frivillig på Samoa vil du ha mulighet til å utforske de mange sidene ved den moderne samoanske kulturen, og du vil få en større forståelse av de problemstillinger som berører Samoa i dag.

Som frivillig på Samoa kan du velge mellom en rekke reisemuligheter i helgene og etter at du er ferdig på prosjektet ditt. Her finner du idylliske strender med flotte muligheter for snorkling og dykking, slik som Lalomanu beach. Du kan også utforske resten av øya Upolu, som kan friste med flotte regnskoger, jungel og fossefall, eller du kan reise til en av naboøyene.

Selv om du lett kan bruke uker på å utforske Upolu, finnes det også ni andre øyer i nærheten som kan være verdt å få med seg. Både Manono og Savaii er enkle å komme seg til med båt og ferge. Mindre båter kan ta deg med til de andre roligere øyene.

Frivillig arbeid på Samoa kan enkelt kombineres med et opphold på prosjektene våre på Fiji.

Vil du vite mer? Her kan du lese frivillig forteller-historier fra Samoa.

Dine muligheter for frivillig arbeid i Samoa

Ungdomsfrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲