Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Senegal

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-senegal

Frivillige i Senegal som hopper fra en sanddyne i ørkenen

Vi anbefaler at du flyr til hovedstaden, Dakar. Der vil du bli møtt av en lokal medarbeider fra Projects Abroad, som vil holde et skilt med vårt navn og logo på. Du overnatter første natten på et hotell i Dakar, og drar videre sammen med en av våre ansatte til St. Louis neste morgen. Taxituren tar rundt fem timer hvor du vil få se enorme jorder og gamle baobabtrær.

Ved ankomst i St. Louis drar vi direkte til verstfamilien din hvor du får mulighet til å hilse på familien og pakke ut. Du vil også få et tradisjonelt senegalesisk måltid.

Vertsfamiliene tilhører middelklassen etter lokale forhold, og hjemmene oppfyller våre krav til sikkerhet, renslighet og tilgang til rent drikkevann. Du må likevel være forberedt på en annen standard enn her hjemme, og du kan ikke forvente varmt vann.

Møtet med dine nye omgivelser

Ung jente som gjør skolearbeid på et frivilligprosjekt i Senegal

Dagen etter ankomst vil du bli hentet av en av våre medarbeidere som vil ta deg med til kontoret vårt. Du vil også få en introduksjontur i St. Louis der du blir vist hvor du kan veksle penger, sende brev, gå på internett og andre viktige steder du kan få bruk for. Vi vil hjelpe deg med å veksle penger dersom du ikke allerede har gjort det. Det kan også være lurt å kjøpe et lokalt SIM-kort til mobilen din. Innen du blir forlatt hos vertsfamilien den ettermiddagen vil vi sørge for at du kan veien til dit du bor, og hvordan det offentlige transportsystemet fungerer. Noen ganger samles de nye frivillige inne i byen til en drink eller to på kvelden.

Neste morgen vil du bli hentet av en ansatt fra Projects Abroad, og tatt med til prosjektet der du får møte veilederen din. Der vil du få timeplanen din, og du får mulighet til å stille spørsmål rundt rollen du skal ha på prosjektet. Avhengig av hvilken plassering du skal på og hvordan formen er etter reisen, kan du få starte på jobb samme dag eller dagen etter.

Våre ansatte vil følge deg opp under oppholdet ditt, og vil komme hjem på besøk fra tid til annen. Ansatte og frivillige møtes en gang i måneden for å gjøre noe sosialt sammen. Det kan være middager eller andre tilstelninger organisert av Projects Abroad. Siden St. Louis er et lite sted vil du jevnlig se og møte på våre medarbeidere rundt omkring i byen. De er tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet, og bør være de første du kontakter dersom det oppstår noen form for problemer.

Du vil vanligvis jobbe mandag til fredag, og enkelte ganger lørdag morgen. I helgene har du fri til å slappe av på en av de nærliggende strendene, besøke naturparker eller dra ned til Dakar eller til den mauritanske ørkenen. Andre turer som tidligere frivillige har tatt er til Gambia og Guinea Bissau. Dersom du har ekstra tid etter at du er ferdig med prosjektet ditt, kan du dra på eventyrferd til Ghana via Mali. Det er en reise som helt sikkert vil gi deg opplevelser du vil snakke lenge om.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲