Projects AbroadProjects Abroad

Afrikansk Bush-bevaring - Frivillig Arbeid i Sør-Afrika

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Wild at Tuli Safaris, Botswana
 • Rolle: Hjelpe til med å bevare, øke og studere det biologiske mangfoldet, samt vedlikehold av reservatet.
 • Forskningsfokus: Elefanter, baobab-trær, fauna og flora
 • Nærmiljø: Afrikansk bush
 • Boform: Telt med andre frivillige
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Mandager

I reservatet Wild at Tuli spaserer elefantflokkene forbi under lunsjen, og hyenene stjeler håndklær og sko utenfor teltet ditt om natten. I naturskjønne omgivelser kan du gjøre en viktig innsats for bevaringsarbeidet i den afrikanske bushen. Dette er et afrikansk eventyr!

Få steder kan sammenlikne seg med å jobbe i den afrikanske bushen. Reservatet vårt ligger på grensen mellom Sør-Afrika og Botswana og er hjem for en rekke ville afrikanske dyr. Her vil du lære mye nytt om bevaring av økosystemer, om Afrikas dyr, fugler og planter og om viktigheten av å la ville dyr være nettopp det - ville, uten nærkontakt med mennesker. Om kveldene slapper du av med de andre frivillige under en stjernehimmel mer utrolig enn du kanskje noengang har sett før. Vi garanterer minner for livet!

Dette natur- og miljøprosjektet involverer flere ulike reservater og naturvernsgrupper i Sør-Afrika og Botswana. Sammen ønsker vi å bevare dyrelivet og økosystemene og spre kunnskap om mangfoldet i regionen. Gjennom din innsats kan du som frivillig være med på å bidra til bevaringen av løver, leoparder, hyener, elefanter, bøfler og flodhester og andre afrikanske dyr. Alt arbeidet skjer med veiledning og hjelp fra våre kunnskapsrike og erfarne ansatte.

Dette prosjektet er perfekt for deg som brenner for dyrevern, som trives godt utendørs og som er interessert i økoturisme. Ute i Sør-Afrikas villmark kan du oppleve et av ditt livs store eventyr og samtidig lære mye om afrikansk natur og naturvern. Du trenger ingen spesialkompetanse for å delta. Frivillige som tar seg et friår fra studier, tar en karrierepause eller ønsker en ferie med mening er alle velkomne på dette prosjektet.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.

Hva er formålet med dette natur- og miljøprosjektet?

Frivillig som observerer ville elefanter på safari på natur- og miljøprosjektet i Sør-Afrika

Dette prosjektet har som målsetning å skape et beskyttet, sentralt reservat bestående av Projects Abroads Wild at Tuli Safaris og andre reservater i området. Når vi har klart dette, kan vi bli en del av det mye større Trans Frontier Conservation Area, som består av naturreservater i Sør-Afrika, Botswana og Zimbabwe. Dette er et spennende nytt initiativ som jobber for naturvern på tvers av landegrenser, noe som vil være fordelaktig for både dyrelivet, lokalbefolkningen og fremtidige generasjoner. 

Afrika har jevnlig vært plaget av tørke, ulovlig jakt, avskoging, ørkenspredning og andre miljøproblemer, og da er reservater som Wild at Tuli Safaris viktige leveområder for dyrelivet. Dyrene pleide å vandre over store områder i Afrika, men menneskene har bidratt til å forflytte dyrene lenger ut mot grenseområdene. Det er derfor viktig å sørge for lovfestet beskyttelse av disse områdene, slik at vi kan beskyttende det eksisterende dyrelivet og la områdene vende tilbake til sin naturlige tilstand.

Wild at Tuli Safaris-reservatet er et område på 5000 hektar land, og naturvernsarbeidet her går kontinuerlig. Området har aldri vært et jaktområde, og det betyr at dyrene her ikke forbinder menneskelig aktivitet med fare. Dette gjør det enkelt å få sett mange ulike dyr, som ikke så lett skvetter unna når det er mennesker i deres nærområde.

Frivillige vil jobbe på mange ulike prosjekter, og gjennom dette arbeidet samles det viktig informasjon om de ulike dyrepopulasjonene. Informasjonen deles med samarbeidspartnere, og sammen kan vi utøve press på relevante myndigheter slik at disse naturområdene blir vernet for å beskytte dyrene i deres naturlige habitat og på deres tradisjonelle vandringsruter.

Hva er din rolle som frivillig på dette natur- og miljøprosjektet?

Frivillige undersøker et tre på natur- og miljøprosjektet i Sør-Afrika

Med et så stort område å arbeide på er det uendelig med arbeidsoppgaver på Wild at Tuli Safaris-reservatet. Som frivillig vil du få jobbe med blant annet:

 • Forskningsstudier av elefantbestandens dynamikk
 • Undersøkelser av baobab-trær
 • Kontroll av jorderosjon
 • Fjerne rester av gamle gjerder
 • Bygging og beskyttelse av demninger
 • Bidra med å lage naturlige vannhull for dyrene
 • Oversikt over pattedyr- og fuglebestandene gjennom observasjoner fra observasjons-punkter, kamerafeller og identifisering av spor og sportegn 
 • Bygge utsiktsposter
 • Rydde og reparere eksisterende veier, og merke nye veier
 • Patruljere for å avdekke krypskyting
 • Lære hvordan identifisere ulike plante- og dyrearter

På natur- og miljøprosjektet i Sør-Afrika jobber du i snitt 5-6 timer om dagen. Det er 4 timers hardt arbeid om morgenen og to timer med arbeid etter en pause midt på dagen. I pausen din kan du spise, slappe av, ta deg et bad, eller lese en bok i skyggen før neste arbeidsøkt.

Arbeidet fordeles mellom de frivillige gjennom ukentlige timeplaner. De ansatte på prosjektet vil alltid være tilgjengelig for spørsmål rundt arbeidet og bistå med veiledning. Hver uke holdes det også workshops der du kan lære om området prosjektet ligger i. Temaene for disse samlingene varierer, men tar blant annet for seg identifisering av fugler, og problemer og løsninger innen natur og miljø.

Hvordan er boforholdene på prosjektet?

Dyreliv på natur- og miljøprosjektet i Sør-Afrika og Botswana

Du vil bo på Botswana-siden av Lipombo-elven. Frivillige bor sammen i leiren, i 6-manns telt som adskilles etter kjønn. Teltene omkranser et utendørs fellesområde med ildsted og kjøkkenfasiliteter. Dette er stedet hvor de frivillige samles på kveldene, under en magisk stjernehimmel hvor dere kan se på de dansende flammene fra ildstedet.

På fritiden kan du spille brettspill, dart og kort med andre frivillige, eller bare slappe av i skyggen av et av de store trærne i leiren og lese en god bok. Det er også vel verdt å få med seg noen av de spektakulære soloppgangene eller solnedgangene over slettelandskapet – noen frivillige blir rett og slett hektet! Som frivillig kan du ikke vandre utenfor leiren på egen hånd, men ukentlig arrangeres det turer inn til nærmeste by, slik at du kan handle nødvendig småtteri og ringe hjem.

Du kan delta på dette prosjektet i inntil 12 uker, og det er ønskelig at du starter på en mandag. Prosjektet er stengt i 3 uker i juleperioden, fra midten av desember til begynnelsen av januar. 

Det er mulig å delta på dette prosjektet helt ned i én uke, hvis du ikke kan avse mer tid enn dette. Vær i så tilfelle klar over at din innsats i en så kort periode ikke vil bidra like mye til utvikling på prosjektet som innsatsen fra frivillige som deltar over en lengre periode. Et kort opphold vil allikevel gi deg verdifull innsikt i lokal natur og miljø mens du jobber intenst på prosjektet. 

Frivillige må ankomme prosjektet på en mandag. Ved ankomst vil du få en introduksjon til de pågående prosjektene i reservatet. Deretter vil du i den kommende uken jobbe med de samme oppgavene som de andre frivillige. Arbeidet omfatter studier av elefanter, dynamikken i elefantpopulasjonen og kostholdet deres. Du vil også kunne ta del i sporing av rovdyr og graving av vannhull.

Arbeidstiden vil i gjennomsnitt være 5-6 timer daglig, hvorav fire timer med hardt arbeid på morgenen mens det er kjølig, og to timer sent på ettermiddagen. Under pausen midt på dagen vil det være tid til å slappe av, spise, sove, svømme eller lese en bok før ettermiddagsøkten starter.

Kostnaden for dette programmet inkluderer kost og losji, forsikring og all arbeidsrelatert transport.

Vil vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet?
Her kan du lese mer om vår tilnærming til etisk og forsvarlig arbeid med ville dyr.

Månedlige Oppdateringer Management Plan, Data & Rapporter
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲