Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Sør-Afrika

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-sør-Afrika

Frivillige i Sør-Afrika som besøker en foss under sitt opphold på frivillig arbeid med Projects Abroad

Vi anbefaler at du flyr til Cape Town. Etter de vanlige immigrasjonsrutinene vil du bli mottatt av en lokal medarbeider fra Projects Abroad. Han/hun vil stå i ankomsthallen og vente på deg med et skilt med Projects Abroads navn og logo slik at du enkelt skal kunne se ham/henne.

Ved ankomst til regnbuenasjonen, Sør-Afrika, vil en av de første tingene du legger merke til være en stor variasjon i nasjonaliteter og raser, så du vil ikke skille deg ut fra mengden.

Uansett hvilket prosjekt du skal jobbe på, vil du bo hos en lokal vertsfamilie i Cape Town. Familiene bor vanligvis i den sørlige delen av byen. Fra flyplassen vil vi ta deg med til vertsfamilien din som vil ta godt i mot deg.

Vertsfamiliene våre tilsvarer middelklassestandard etter lokale forhold, og selv om det vil være forskjell på bekvemmeligheten, sørger vi for at alle familiene lever opp til våre krav om renslighet, sikkerhet og tilgang til rent drikkevann.

De fleste frivillige bor i gangavstand til sine prosjekter, men for noen er det behov for bruk av offentlig transport. Uansett vil vi hjelpe deg slik at du finner veien. Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

Møtet med dine nye omgivelser

Kvinnelig frivillig med barn på et prosjekt i Cape Town, Sør-Afrika

Påfølgende dag vil du bli hentet av en av våre medarbeidere som tar deg med til kontoret vårt. Der vil du få en introduksjon om kulturen og prosjektet du skal arbeide på. Du vil også bli tatt med på en omvisning i nærområdet der du får vite hvor viktige steder som vekslingskontor, posthus og internettkaféer ligger. Vi oppfordrer til å stille alle de spørsmålene du måtte lure på under introduksjonen, slik at du føler deg trygg og finner deg raskt til rette.

Som du kan tenke deg av et land kjent som regnbuenasjonen er Sør-Afrika en god miks av det meste. På matsiden kan du glede deg over et stort utvalg innen tradisjonelle retter, indisk, portugisisk, mosambisk osv. Måltidene kan du skylle ned med viner i verdensklasse fra lokale vingårder.

Hver måned lager vi et nyhetsbrev for de frivillige med informasjon om lokale festivaler, historier fortalt av frivillige om erfaringene deres i landet og artikler skrevet av våre ansatte. Dersom du deltar på frivillig arbeid i Sør-Afrika vil du motta nyhetsbrevet på e-post i tiden før du starter på prosjektet.

Selv om Sør-Afrika er et stort land er transportsystemet utmerket så du kan enkelt komme deg fra sted til sted i helgene eller etter at du er ferdig på prosjektet. Det finnes regelmessige tog inn og ut fra Cape Town, eller du kan velge å dra med en av de mange budsjettflyselskapene, eller til og med den berømte “Bazbus”, som er populær blant backpackere.

Når du er frivillig på Natur & Miljøprosjektet

Gruppe med frivillige på bevaringsprosjektet i Sør-Afrika

Dersom du skal arbeide på vårt Natur & Miljøprosjekt, skal du fly til Polekwane. Der vil du bli hentet av en av våre medarbeidere før dere tar fatt på den fantastiske tre timers kjøreturen til leiren vår Wild at Tuli, på Botswanasiden av Limpopoelven. I leiren vil du få møte de andre frivillige og du vil få en sikkerhetsgjennomgang før du kan slappe av foran bålet til lyden av den afrikanske villmarken. Dagen etter vil du måtte opp tidlig for å arbeide før varmen blir for intens utover dagen.

Når du bor og arbeider i et naturreservat vil du bli isolert fra resten av verden, med begrenset mobildekning og ingen tilgang til internett. Av sikkerhetshensyn kan du ikke forlate leiren uten at en av våre ansatte følger med deg. Du får likevel muligheten til å dra inn til byen en gang i uken for å ringe hjem og hjelpe til med å handle matvarer. Når dere kommer tilbake til leiren kan du se fram til nok et hjemmelaget måltid med de andre i leiren.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲