Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Dyrestell i Sør-Afrika

Oversikt
  • Sted: Cape Town
  • Type plassering: Redningsmottak for dyr, senter for sjøfugl
  • Rolle: Hjelpe de lokale ansatte med stell og omsorg for dyrene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker, avhengig av prosjekt
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt prosjekt med dyrestell i Sør-Afrika er svært praktisk orientert med mye hands-on-arbeid, åpent for alle som er interessert i dyr og ønsker seg erfaring med å jobbe med dem – ingen spesiell kompetanse eller utdanning er nødvendig.

Frivillig tar hånd om pingviner på dyrestellprosjektet i Sør-Afrika

Frivillige har mulighet til å jobbe enten på et senter for husdyr eller på et rehabiliteringssenter for sjøfugl i Cape Town. På begge plasseringene vil du følge dyrepassere i deres daglige arbeid og på denne måten få førstehåndsinformasjon om arbeidet med å redde dyr i Sør-Afrika. Arbeidsoppgavene dine vil være veldig hands-on og vil vanligvis gå ut på å mate, lufte eller rehabilitere dyrene du jobber med.

Som med alt ellers, så er det slik at hva du får ut av det frivillige arbeidet ditt avhenger av hva du legger i det. Viser du entusiasme og engasjement og jobber like hardt uansett hvilken oppgave du får tildelt, så vil du sitte igjen med en lærerik og givende opplevelse. I tillegg vil du få erfaring med å tilpasse deg til livsstilen og arbeidslivet i et annerledes land, noe som også er veldig verdifullt i seg selv. Det kreves gode engelskkunnskaper for å delta på disse prosjektene.

Jobbe frivilllig på et senter for husdyr

Frivillig undersøker en pingvin i Sør-Afrika

Dersom du velger å jobbe frivillig på et senter for husdyr i Cape Town så vil du for det meste jobbe med gatehunder og løskatter. I samarbeid med the Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) vil du være involvert i fôring av dyrene, vask av bur, lufting og stell og tilsyn av neglisjerte og mishandlede dyr. Som frivillig vil du være med på å skape en atmosfære av trygghet og kjærlighet som dyrene kan lære seg å slappe av i og dermed være med på å drastisk øke deres livskvalitet. De ansatte vil sette stor pris på arbeidet du legger ned og vil også verdsette hjelp på klinikken, spesielt med å gjøre dyrene klare for operasjon. Det er mulig å jobbe hos SPCA i så korte perioder som to uker, og selv om du kan utrette mye nyttig arbeid, vil du ikke få anledning til å skape samme påvirkning som hvis du deltar i en lengre periode.

Jobbe frivillig på et rehabiliteringssenter for sjøfugl

Frivillige med interesse for arbeidet med vern av sjøfugl kan velge å jobbe på et rehabiliteringssenter for sjøfugl. Senteret som ligger i Bloubergstrand, ca. 25 km utenfor Cape Town, rett over bukten for Table Mountain, spesialiserer seg i redning og rehabilitering av sjøfugl, inkludert den afrikanske pingvinen.  Senteret ligger flott til, og kolonier av pingviner, pelikaner, skarver og til og med rosa flamingoer er et vanlig syn. Vanlige arbeidsoppgaver vil gå ut på å gjøre klar fôr, mate fuglene, renske ut av bur og rehabilitere skadde eller oljeinnsmurte fugler. På dette prosjektet vil du ikke bare lære mye om håndtering av sjøfugl og rehabiliterings- og redningsarbeid; du vil også få anledning til å lære masse om det lokale økosystemet og få observere unike fuglearter på nært hold.

For å være frivillig på dette prosjektet må du binde deg for minst seks uker. Frivillige bor hos en lokal vertsfamilie i Bloubergstrand-området, som på folkemunne også kalles Table View på grunn av den fantastiske utsikten fra fjellet. Å komme seg inn til hovedstaden er ikke noe problem: kollektivtransportforbindelsen fra Bloubergstrand til Cape Town er god.

Alle frivillige som deltar på et av de andre prosjektene våre i Sør-Afrika kan nå legge til en uke med frivillig arbeid på Natur- & Miljøprosjektet vårt, hvis de ønsker det. Frivillige som deltar for kun en uke må ankomme prosjektet på en mandag.

Vil du vite mer om å jobbe frivillig med dyr i utlandet? Her kan du lese mer om vår tilnærming til å arbeide med dyr på en etisk og forsvarlig måte.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲