Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Sri Lanka

Oversikt
  • Sted: Kystbyer innenfor en 2-timers radius fra Colombo
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 2 uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
  • Hva er inkludert? Kost, losji, henting på flyplassen, transport til og fra prosjekt, forsikring, egen webside, orienteringsmøte, 24/7 support
  • Hva er ikke inkludert? Flybilletter, visumkostnader, vaksiner, personlige kostnader
  • Spesielle opplevelser: Kandy, de eldgamle byene Polannaruwa og Anuradhapura og strender på sørkysten.

Klikk her for å se alle prosjekter i Sri Lanka

Kart over Projects Abroads kontor i Colombo, Sri Lanka Volunteering in Sri Lanka

Er du på jakt etter frivillig arbeid i Asia? Den dråpeformede øya vil forføre deg med palmestrender, krystallklart vann spektakulær natur og frodige tropiske skoger. På en øy som fremdeles henter seg inn etter tsunaminen som inntraff i 2004, har du som frivillig mulighet å gjøre en verdifull forskjell. 

Som frivillig kan du jobbe innen mange områder, slik som undervisning, barn og ungdom, IT, sport, medisin og helse - inkludert tannhelse, fysioterapi, sykepleie, folkehelse og barsel/fødeavdeling. Prosjektene er åpne fra to eller fire uker og oppover og passer for alle, enten du har friår, tar en pause fra karrieren, ønsker arbeidspraksis eller har lyst på en ferie med formål.

Projects Abroad på Sri Lanka

Frivillige med tradisjonelle klær på et prosjekt på Sri Lanka

Projects Abroads kontor er plassert i Sri Lankas hovedstad Colombo, og de frivillige jobber i kystbyer i inntil to timers avstand fra hovedstaden, fra Negombo til Kalutara. 

Projects Abroads frivillige bor hos vertsfamilier, og det gir deg mulighet til å ta del i hverdagslivet i Sri Lanka og komme tett på folk og kultur. Fra våre ansatte vil du få gode råd om hvordan du bør oppføre deg, og du vil få høre mer om kulturforskjeller du bør være oppmerksom på. Det er viktig at du husker på å tilpasse deg den lokale kulturen og normene.

Du kan glede deg til å bli del av et internasjonalt nettverk av frivillige fra hele verden. Du lærer ikke bare om den lokale kulturen, men også om kulturene de øvrige frivillige er fra. Våre ansatte hjelper deg å finne deg til rette på prosjektet ditt og hos vertsfamilien din. Vi arrangerer også forskjellige sosiale aktiviteter for de frivillige, slik at de skaper tette bånd og får gode opplevelser

De fleste frivillige går til arbeidsplassen sin, men dersom du er avhengig av å ta en buss så vil en ansatt vise deg hvor og hvordan, slik at du blir trygg på veien. Prisen for transport til og fra prosjektet ditt er selvfølgelig inkludert i prisen.  Buss er generelt et godt fremkomstmiddel på Sri Lanka, og en fin måte å reise på dersom du ønsker å dra på en helgetur.

Opplevelser på Sri Lanka

Munker på Sri Lanka, kledd i tradisjonelle klær

Befolkningen er både multi-etnisk og multi-religiøs, og den kulturelle arven avspeiler dette mangfoldet. Her finner du fantastisk mat, flere enn ti nasjonalparker, en regnskog ved navn Sinharaja som står på UNESCOs verdensarvliste, vakre buddhisttempler og et yrende dyreliv. Samtidig har mange av byene, spesielt Galle, en tydelig arkitektonisk arv etter tiden da landet var en portugisisk koloni, og du kan drømme deg vekk mens du utforsker byens mange flotte bygninger. I Colombo er det spesielt mangfoldet av hindutempler blandet med miksen av store rette avenyer og små krokete bakgater som virkelig gir deg sjansen til å observere og oppleve essensen av Sri Lanka. Mange av byene langs landets sørkyst tilbyr også fantastiske muligheter for å dykke eller snorkle, eller for å bare ha en avslappende helg til rimelige priser.

Smak på det lokale livet ved å prøve en lankesisk curry eller den søteste mangojuicen du noen gang har smakt, eller opplev lankesernes store sportsinteresse og se en cricketkamp. Du kan også dra på trekking, kanskje du får nyte soloppgangen fra det kjente landemerket Adam's Peak? Rundt omkring i landet er det fortsatt mange spor fra den gamle kolonitiden, så du vil få god mulighet til å utvide horisontene dine. Du kan også reise på safari i en av nasjonalparkene eller prøve deg på fugletitting. Uansett hvor du reise hen, kan du være sikker på at du vil bli møtt med smil og gjestfrihet fra lokalbefolkningen. 

Er du klar for å gjøre en forskjell på den spektakulære øya?

Dine muligheter for frivillig arbeid i Sri Lanka

Ungdomsfrivillig:

Gruppefrivillig 19+ i:

Feriefrivillig:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲