Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på IT-prosjekt på Sri Lanka

Oversikt
  • Sted: Udubabbawa og Kalutara
  • Typer plasseringer: Undervisningsentre, skoler
  • Rolle: Hjelpe til med undervisning i dataprogrammer som Word og Excel.
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Mange mennesker på Sri Lanka har aldri lært å bruke en PC. Ettersom datakunnskaper blir stadig mer nødvendig i jobbhverdagen, hemmer mangelen på slik kunnskap mange srilankeres mulighet for å finne arbeid. På IT-prosjektet har du mulighet til å lære barn og unge hvordan de bruker en PC og enkle dataprogrammer.

Frivillig underviser i IT til barn på Sri Lanka

Din rolle som frivillig på IT-prosjektet

En frivillig sammen med en gruppe elever som tar eksamen på IT-kurset

Du trenger ikke å være en dataekspert for å delta på dette prosjektet, da det tar for seg helt enkle PC-kunnskaper. Frivillige hjelper ofte til med å lære bort hvordan man slår av og på en PC, viser hvordan word, excel og power point kan brukes, og hvordan man surfer på internett. Det er et fastsatt pensum som skal følges, og du vil få hjelp av lærere som snakker engelsk og singalesisk. Med litt kreativitet kan undervisningen bli både nyttig og morsom.

I Udubaddawa kan du bidra på et undervisningssenter. Her har de fokus på å lære barn og voksne grunnleggende dataferdigheter, som å bruke en datamaskin, og enkle programmer innen Microsoft Office. Senteret tilbyr også engelskundervisning, så i tillegg til å undervise i PC vil du også bli involvert i å lære bort muntlig engelsk.

Vi jobber også med en skole i Kalutara, hvor du kan assistere de lokale lærerne i IT-undervisning på formiddagen. Elevene, som er mellom 11 og 12 år, lærer grunnleggende dataferdigheter, og hvordan de bruker programmer som Microsoft Office og Paint. Du kan også velge å delta i engelskundervisningen på skolen på ettermiddagen. 

Prosjektet er også åpent for deg som kun har mulighet til å jobbe frivillig i to uker dersom du jobber på undervisningssenteret. På skolen i Kalutara er minstetiden fire uker.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲