Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Tanzania

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-tanzania

Frivillige sammen med lokal vertsfamilie på et prosjekt i Tanzania

En av våre ansatte møter alle frivillige som skal jobbe i Arusha, enten på flyplassen i Kilimanjaro eller Arusha. Kilimanjaro lufthavn ligger en times kjøring fra Arusha by, mens Arusha lufthavn ligger 20 minutter fra sentrum av byen. Det er også mulig for våre medarbeidere å hente frivillige på busstasjonen i Arusha dersom du velger å reise med buss fra Nairobi eller Dar es Salaam. Dersom du skal jobbe i Dar es Salaam vil du bli møtt på flyplassen der.

Når du har møtt vår representant, reiser dere sammen til vertsfamilien din, som vil ta godt i mot deg. Etter at du har fått pakket ut og kommet deg til rette får du tid til å slappe av litt.

Frivillige som har base i Arusha bor i distriktene i og rundt byen. Noen bor i selve byen mens andre i USA River, 40 minutter øst for Arusha, eller i Monduli, rundt én time vest for Arusha. De som bor og jobber i Dar es Salaam bor hovedsaklig i Kinondoni i den nordlige delen av byen.

Vertsfamiliene tilsvarer middelklassestandard etter lokale forhold, og selv om det er forskjell på bekvemmeligheten sikrer vi at alle familiene oppfyller kravene om renslighet, sikkerhet og tilgang på rent drikkevann.

Møtet med dine nye omgivelser

Båt på vannet i nærheten av et prosjekt for frivillig arbeid i Tanzania

Dagen etter ankomst blir du tatt med på en omvisning i nærområdet. Der får du blant annet vite hvor du kan veksle penger, hvor posthuset og de gode internettkaféene ligger. Er det noe du lurer på under denne introduksjonen er du velkommen til å spørre. Du vil også få en gjennomgang av nyttig informasjon og sikkerhetsrutiner.

I Tanzania krever myndighetene at frivillige har en arbeidstillatelse. I Arusha koster den 200 USD og i Dar es Salaam 250 USD. Vi hjelper deg med papirarbeidet og sørger for at tillatelsen kommer på plass.

Avhengig av tiden og programmet ditt, følger vi deg til prosjektet ditt samme dag eller dagen etter. De fleste frivillige bor i gangavstand til arbeidsplassen, men noen er avhengig av offentlig transport. Transport til og fra arbeidsplassen dekkes av Projects Abroad de dagene du jobber.

De aller fleste frivillige bor hos vertsfamilier, men noen få bor på barnahjemmet eller senteret der de jobber. Lokalbefolkningen i Tanzania er kjent for sin gjestfrihet, noe du vil legge merke til når du hilser på vertsfamilien din. Husene er romslige og har vanligvis en hage eller terasse der du kan slappe av eller nyte utsikten. Det vil bli en autentisk opplevelse. Vertsfamiliene snakker kiswahili og noe engelsk. Barna i familien er alltid ivrige etter å lære de frivillige kiswahili og å praktisere engelsken sin. Det er ingen problemer for vegetarianere å bo hos våre vertsfamilier i Tanzania.

Kontoret til Projects Abroad i Arusha ligger nært bysentrum på veien som går til USA River. Kontoret er stort og romslig, og har et uteområde hvor de frivillige kan slappe av. Bussene stopper rett utenfor kontoret, noe som gjør det enkelt å komme seg dit.

Kontoret vårt i Dar es Salaam er også enkelt å finne fram til. Det ligger på utsiden av et stort kjøpesenter, kalt Milimani City. Utenfor der stopper busser, taxier og bhajajis jevnlig, slik at kontoret blir lett tilgjengelig.

Begge kontorene våre er store og fungerer både som arbeidsområder for våre ansatte, men også som arbeidsrom hvor leger og lærere kommer for å holde presentasjoner for de frivillige. Begge kontorene er også utstyrt med bøker og medisinsk utstyr. I tillegg finnes det et rom med komfortable stoler, en vannkjøler og lokale aviser og bøker som frivillige kan benytte seg av.

Tanzania har to hovedårstider; sommer fra juni til november, som er tørr, og vinter fra desember til mai, som er regntid. I de nordlige og østlige regionene, hvor Projects Abroad holder til, er det to regntider. I oktober til desember har de korte regnskyll (Vuli) mens fra mars til mai er regnskyllene lange (Masika). Som frivillig bør du derfor ta med deg en genser og jakke siden det kan bli ganske kjølig.

På slutten av oppholdet ditt vil vi arrangerer transport tilbake til flyplassen. Dersom du bor i Arusha vil du bli kjørt til flyplassen i Arusha eller Kilimanjaro, og er du på et prosjekt i dar es Salaam vil du bli kjørt til flyplassen der.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲