Projects AbroadProjects Abroad

Når du ankommer Thailand

Praktisk Informasjon
Støtte og sikkerhet Ankomstprosedyrer Frivillig-thailand

Frivillig på natur- og miljøprosjekt tar baklengs salto i sjøen i Thailand

Når du kommer av flyet i Thailand vil det første du merker være det varme og fuktige klimaet. Krabiprovinsen er varm og tropisk året rundt, og det kan ta noen dager å tilpasse seg. Ved å delta på frivillig arbeid med Projects Abroad i Thailand, kan du være sikker på å bli tatt godt vare på av våre ansatte slik at du finner deg til rette i dine nye omgivelser.

Alle frivillige vil bli møtt av en av våre ansatte på flyplassen i Krabi. De fleste bytter fly i Bangkok, og det kan være lurt å sjekke før du reiser om du må plukke opp bagasjen din i Bangkok eller om den går direkte til Krabi.

Noen frivillige velger å reise landeveien til Krabi, spesielt om de reiser rundt i Thailand før prosjektet. Dette er ikke noe problem. Vi vil da sette deg i kontakt med en av våre lokale ansatte som vil møte deg på et gjestehus eller på busstasjonen i Krabi.

Vær oppmerksom på at dersom du velger å fly til Phuket i stedet for Krabi, vil du bli belastet et tillegg i prisen.

Møtet med dine nye omgivelser

Thaikvinne knytter babyen sin på ryggen på tradisjonell måte

Fra flyplassen vil du bli fulgt til stedet der du skal bo. Dersom du skal delta på natur- og miljøprosjektet vårt vil du bo i et gjestehus sammen med andre frivillige i Ao Nang, ca. 20 km fra flyplassen. Frivillige på andre prosjekter vil bo hos lokale vertsfamilier. Frivillige som skal arbeide i Phuket eller Surat Thani vil vanligvis overnatte én natt i Krabi før de drar videre sammen med en av våre ansatte til bostedet.

Du vil helt sikkert sette pris på rommet ditt etter den lange flyturen. Du vil få noen timer til å slappe av på, og vi vil klargjøre arbeidsplanen din for de neste dagene. Du vil så reise til prosjektplasseringen din sammen med andre frivillige og våre lokale ansatte. Der vil du få en omvisning i nærområdet og du vil lære hvordan du kommer deg rundt.

De fleste frivillige bor i nærheten av andre frivillige, og dere vil enkelt kunne møtes på fritiden. Det foregår mange sosiale aktiviteter på skolene, og om du skal jobbe frivillig som lærer vil du raskt få status som lokal stjerne.

Frivillige på natur- og miljøprosjektet vil få hilse på de andre frivillige og ansatte ved ankomst til gjestehuset. Der vil det også bli gitt en introduksjon og omvisning før du setter i gang med dykkekurset og de andre aktivitetene på prosjektet.

Frivillige observerer fisk under vann i Thailand

Hovedingrediensen i thaimat er ris. Denne serveres sammen med andre retter som fisk, svin, biff eller kylling, egg, grønnsaker og suppe. Rettene kan være sterkt krydret, syrlige, salte eller søte, gjerne alt i én og samme rett. Thailand er en fin destinasjon for vegetarianere også. Det finnes ingen begrensning for hvor mange retter som serveres til hvert måltid. Ikke bli overrasket dersom hele familien bruker sin egen skje i den felles bollen med mat - dette er vanlig blant familie og venner.

I gjestehuset vil de frivillige spise sammen, og til lunsj og middag serveres det et buffetmåltid. Frivillige som bor hos vertsfamilier spiser sammen med familien sin. Ved å arbeide frivillig i Thailand vil du få mange muligheter til å smake deilig, autentsisk thaimat.

Fleksible startdatoer Mer informasjon
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲