Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Togo

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lomé
  • Typer plasseringer: Print, TV
  • Rolle: Arbeide sammen med et lite team av lokale journalister, og delta på alle aktiviteter av fagområdet
  • Krav: Frivillige bør ha gode muntlige franskkunnskaper
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker, fra 4 uker om den frivillige ikke har erfaring 
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å være frivillig på journalistikk-prosjektet vårt i Togo er en fantastisk mulighet til å få gode og relevante journalistiske erfaringer samtidig som du blir kjent med vestafrikansk hverdagsliv. Det kreves ingen formell erfaring eller utdanning for å delta; bare at du har interesse for journalistikk, media og livet i vest-Afrika. I tillegg må du også kunne fransk, ettersom det er dagligspråket i Togo.

Journalistikkfrivillige intervjuer en lokal mann i tradisjonelle klær

Din rolle som frivillig

Som frivillig kan du velge mellom to ulike plasseringer. Du kan enten jobbe på en offentlig radiostasjon, eller du kan jobbe hos et privat pressebyrå hvor du kan kombinere skrevne medier med radio- og TV-journalistikk, eller velge å fokusere på et av fagfeltene. Begge prosjektene ligger i hovedstaden Lomé, som er en svært levende og spennende by å bo i.

Journalistikkfrivillige filmer og fotograferer et lokalsamfunn i Togo

På plasseringen din vil du få en veileder som vil hjelpe deg med å komme inn i det daglige arbeidet. Du vil jobbe sammen med små grupper av lokale journalister, og du vil få ulike oppgaver. På radiostasjonen kan oppgavene innebære å ha live-sendinger og delta i diskusjonsprogrammer; hos pressebyrået kan du få mulighet til å gjøre research og intervjue personer, og skrive og oversette artikler. Du kan også utvikle dine egne saker som du senere sender på radio eller tv-kanalen.

Det er mange muligheter! Det viktigste er at du viser initiativ og innsatsvilje, at du jobber hardt, og at du opptrer profesjonelt ovenfor dine kolleger og intervjuobjekter. Gjør du det vil du ikke bare sitte igjen med gode minner om en fantastisk opplevelse, men også viktig arbeidserfaring og en bred portfolio som vil være god å ha i kampen om jobber i mediebransjen.

For å være med på prosjektet kortere enn 4 uker, må den frivillige minst være på dens andre år i journalistikk-studie, og ha praksiserfaring. Hvis den frivillige ikke har noe erfaring, er minimuns oppholdstid 4 uker. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲