Projects AbroadProjects Abroad

Kultur og Lokalsamfunn - Kunst & Håndverk i Togo

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lomé
  • Rolle: Undervise unge mennesker fra lokalsamfunnet, og hjelpe dem til å utvikle talentene og kreativiteten deres
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt kunst og håndverksprosjekt i Togo foregår på verkstedet til en lokal NGO, kalt Portrait d’Afrique-Togo. På dette prosjektet vil du ha to funksjoner. For det første vil du lære hvordan du kan lage lokale håndverksprodukter som så selges for å finansiere flere av organisasjonens andre prosjekter. For det andre vil du få anledning til å bruke noe av tiden til å dra til et dagsenter for å lære bort dine nye kunnskaper til unge kunstnere fra lokalsamfunnet. På denne måten får de mulighet til å utvikle sine talenter og kreativiteten sin, og kanskje vil kunsten også bli en måte for dem å skape seg en fremtid på.

Frivillige som praktiserer kunst og håndverk i Togo

Selve prosjektet ligger i Lomé, hvor alle de frivillige også vil bo. Du vil tilbringe mesteparten av tiden din i verkstedet sammen med de lokale kunstnerne, hvor du vil lære ulike teknikker og metoder. De vil lære deg hvordan man lager keramikk og vise deg hvordan du kan lage øredobber, armbånd og andre typer smykker ut av materialer som skjell og perler. Du vil også lære hvordan man lager trykk på t-skjorter og hvordan du kan skape vakre batikkdekorasjoner.

Dette prosjektet er supert for alle som har en interesse for kunst og håndverk og som kunne tenke seg å lære mer. Samtidig er det også en strålende mulighet til å få innsikt i togolesisk kultur og levemåte.

Frivillige som spiller trommer på kunstprosjektet i Togo

Dette prosjektet er ikke et fulltidsprosjekt, så vi anbefaler å kombinere det med å bruke noen timer i uka på å lære om vestafrikansk dans og djembe-tromming, noe som vil gi deg en enda større forståelse for togolesisk tradisjon og kultur. Dette er spesielt egnet for kreative personer med en interesse for musikk, da musikk og dans er en såpass viktig del av det togolesiske samfunnet. Å delta på dette prosjektet vil være både givende og lærerikt!

Eventuelt kan du også kombinere dette prosjektet med et barn- og ungdoms-, undervisnings- eller medisin- og helseprosjekt i Togo. La oss få vite hva du ønsker når du søker.

På dette prosjektet har du anledning til å delta for en så kort periode som to uker dersom du ikke har mer tid å avsette. Vær oppmerksom på at dette er en flott måte å bidra litt på, men du vil ikke få bidratt like mye eller komme like dypt inn i lokalsamfunnet som de frivillige som deltar i en lengre periode.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲