Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Språkterapi i Togo

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lomé
  • Typer plasseringer: Lokal organisasjon (NGO) og skoler
  • Rolle: Hjelpe lokale språkterapeuter
  • Krav: Frivillige må snakke minst middels godt fransk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt språkterapiprosjekt i Togo er virkelig en verdifull erfaring å ta med seg. Togoleserene er et varmt og gjestfritt folk, og som frivillig vil du ikke bare hjelpe lokalbefolkningen, men du vil også få unik erfaring og en opplevelse for livet.

Språkterapifrivillig i Togo som jobber med en pasient

Funksjonshemninger er ofte mislikt og stigmatisert i Togo. Din hjelp kan bidra til å endre disse holdningene.

Som frivillig på dette prosjektet vil du arbeide enten hos en lokal organisasjon eller på en skole. En av organisasjonene vi samarbeider med er et senter som hjelper rundt 30 barn. De fleste har funksjonshemminger og får hjelp gjennom fokusert språkterapi.

Du vil bistå språkterapeutene på senteret, hvor du kan bli involvert i rådgivning til foreldre sammen med de ansatte, men også pedagogiske leker med barna. Én-til-én-sesjoner med barna er en viktig del av behandlingen. Gruppesesjoner og bevissthetsgjøring rundt funksjonshemminger vil også være en del av din rolle. 

Hvilke andre muligheter finnes på språkterapiprosjektet?

Du kan få ta del i arbeid på en lokal døveskole. Her vil du hjelpe til med uttalelse av lyder, staving og hjelpe til å lære bort tegnspråk. De ansatte har kun kapasietet til å hjelpe noen av barna så din hjelp vil utvide tilbudet slik at flere barn kan dra nytte av denne type behandling.

For å kunne jobbe på våre medisinske prosjekter i Togo må du ha gode franskkunnskaper. De fleste ansatte og barn snakker ikke engelsk så fransk er det språket det kommuniseres på. Det er derfor avgjørende å både kunne forstå og snakke språket for å kunne arbeide på en språkfokusert plassering.

Under oppholdet ditt vil du bo hos en hyggelig lokal vertsfamilie. Her blir du kjent med dagliglivet i lokalsamfunnet og du får muligheten til å praktisere språkkunnskapene dine. Du vil også bli kjent med de andre frivillige som du kan utforske nærmiljøet sammen med. 

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold hvis du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måten som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲