Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Praksis innen Sykepleie i Togo

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lomé
  • Typer plasseringer: Sykehus
  • Rolle: Tilegne seg kunnskap gjennom observasjon av lokale sykepleiere og andre medisinske ansatte i jobb
  • Krav: Frivillige må snakke minst middels godt fransk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vi har flere plasseringer innenfor sykepleie på sykehus, klinikker og Hiv/Aids-sentre i Lomé. Plasseringene er godt utstyrte etter lokal standard, og vil gi deg lærerike erfaringer innenfor medisinsk praksis i et utviklingsland.

Sykepleiefrivillig renser et barns sår i Togo

Som sykepleier vil du få se ulike behandlingsformer, og også få gi nødvendig oppfølging til pasienter. Sykehusene og klinikkene vi samarbeider med gir et godt bakteppe for læring og forbedring av dine medisinske kunnskaper. På daglig basis vil du få erfare sykdomstilfeller som du vanligvis ikke ser i den vestlige verden, slik som malaria og tyfus.

Din rolle på prosjektet vil være lik en praktikant. Togolesernes måte å tilnærme seg pasientbehandlinger på er svært ulikt det du er vant til. Du vil derfor bruke minst én uke kun på å observere. Etterhvert som du blir kjent med behandlingene og hvordan ting gjøres her, i tillegg til at du viser god kunnskap som sykepleier, vil du kunne få ta mer del i arbeidet.

Hvilke muligheter har jeg som frivillig?

Frivillige med noe erfaring og som er i gang med sykepleierstudier arbeider på et av to offentlige sykehus. Der får man jobbe på ulike avdelinger slik som pediatri, fødeavdeling, øre/nese/hals og ortopedi.

Dersom du ikke har noen tidligere erfaring, men ønsker å jobbe frivillig innenfor dette området, er du likevel velkommen. Du vil da jobbe sammen med leger og sykepleiere på små private klinikker hvor du kan observere og lære fra konsultasjoner og mindre operasjoner. Du har også muligheten til å hjelpe til på HIV/Aids-sentre som gir pasienter gratis konsultasjon og behandling. Her kan du bidra med å vekke oppmerksomhet rundt sykdommen og å undervise i sikkerhet, aksept og toleranse.

Under oppholdet vil du ha en Projects Abroad ansatt som din veileder. Han/hun vil vise deg rundt på plasseringen din og dere vil sammen med ansatte på sykehuset/klinikken bli enige om arbeidsplanen din i forhold til dine kvalifikasjoner og ønsker.

Hva kreves for å kunne jobbe frivillig som sykepleier?

Frivillige på alle medisinske prosjekter i Togo må ha gode franskkunnskaper. De fleste ansatte og pasienter snakker ikke engelsk så franskkunnskaper er avgjørende for å kunne forstå og kommunisere når du er på jobb.

Under oppholdet ditt vil du bo hos en gjestfri lokal vertsfamilie som vil gjøre sitt til at du vil føle deg hjemme. Utenfor arbeidstid kan du utforske lokalmiljøet og bli bedre kjent med de andre frivillige.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold hvis du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måten som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲