Projects AbroadProjects Abroad

Folkehelse med Fransk i Togo for frivillige 15-18 år

Oversikt
Prosjektinformasjon

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

Datoer blir bekreftet senere!

  • Sted: Lomé
  • Type plassering: Samfunnsentre og skoler
  • Boform: Vertsfamilie
  • Krav til alder: 15-18 år

Bli med som ungdomsfrivillig med Folkehelse & Fransk i Togo og bidra i lokalsamfunnet ved å delta på oppsøkende medisinsk arbeid samtidig som du lærer fransk. Dette er en flott mulighet til å få bedre kjennskap til medisinsk praksis mens du bor og jobber i et annet land.

To ungdomsfrivillige måler blodsukkeret til en lokal kvinne på oppsøkende medisinsk arbeid i Togo

Prosjektet er i Togos hovedstad, Lomé, en smeltedigel av fransk og afrikansk kultur. Rundt Lomé finnes mange mindre lokalsamfunn som ligger langt unna klinikker og sykehus, og menneskene som bor der har ikke tilgang til de helsetjenester og behandlinger som de har behov for.

Som frivillig vil du være med å gjennomføre helseundersøkelser på oppsøkende medisinsk arbeid, og observere mens lokale, profesjonelle helsearbeidere gir diagnoser og anbefaler behandlinger. I tillegg til å være med på oppsøkende medisinsk arbeid vil du også få observere leger på en lokal klinikk.

På ettermiddagene vil du få franskundervisning med en kvalifisert språklærer, noe som vil gjøre det enklere å kommunisere med pasientene du møter. Noe av undervisningen vil fokusere på medisinske termer som du kan praktisere når dere jobber med pasienter, men du vil også lære mer fransk som du kan bruke i dagligtalen.

I løpet av oppholdet i Togo vil du blant annet bli involvert i følgende oppgaver:

  • Jobbe sammen med profesjonelt medisinsk personell på oppsøkende medisinsk arbeid
  • Gjennomføre enkle helseundersøkelser, som å måle blodsukker, kalkulere BMI og måle blodtrykk
  • Få 20 timer med franskkurs med en profesjonell språklærer som justerer undervisningen i forhold til ditt nivå
  • Observere leger på en klinikk én gang i uken

Når arbeidsdagen er over vil du tilbringe tid sammen med vertsfamilien din, og kunne praktisere fransk over et tradisjonelt hjemmelaget måltid.

Våre ansatte har også planlagt mange ulike aktiviteter for deg når du ikke er på jobb. Du vil lære å lage lokalt håndverk, bevege deg til rytmen fra djembe-trommer under et kurs i tradisjonell musikk og dans, og lære noen grunnleggende ord og uttrykk på det lokale språket ewe! I løpet av helgen tar våre ansatte deg og de andre frivillige med på en tur til Kaplime, en fjellandsby omgitt av kakaoplantasjer. Her vil du få utforske fossefallene i Womé og lære mer om den tradisjonelle måten å leve på i Vest-Afrika.

Ungdomsfrivillig Årsrapport Frivillig Forteller Ungdomsfrivillig eller Standard?
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲