Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Vietnam

Oversikt
 • Sted: Hanoi
 • Typer plasseringer: Samle informasjon, redigere og skrive innhold og artikler for nettbasert og engelskspråklig avis
 • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år med relevante studier eller ha minst ett års erfaring fra å jobbe med nettbaserte publikasjoner og ha gode engelskkunnskaper
 • Boform: Vertsfamilie eller delte leiligheter med andre frivillige
 • Lengde: Fra tre uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt journalistikkprosjekt i Hanoi gir deg mulighet til å få verdifull praktisk erfaring fra å jobbe innen medieindustrien. I løpet av din tid ved prosjektet vil du ikke bare tilegne deg nye ferdigheter, men også lære å tilpasse deg en annen kulturell setting.

Dette prosjektet er perfekt for studenter som studerer mot en grad innen journalistikk eller nyutdannede som ønsker erfaring innen feltet. Dersom du allerede har erfaring fra å jobbe innen journalistikk har dette prosjektet også mye å by på, da du vil oppleve yrket i en spennende og internasjonal setting.

Voice of Vietnam (VOV) er Vietnams fremmedspråklige avis rettet mot vietnamesere i utlandet samt med mål om å nå ut til internasjonale lesere. VOV ble etablert allerede i 1945 og har nyhetssaker på mer enn 10 språk, blant annet engelsk, fransk, japansk og spansk. Ettersom VOV er Vietnams nasjonale kanal under myndighetene i landet dreier sakene seg om lokale nyheter, næringsliv, reiseliv, musikk, kultur samt skikker og tradisjoner.

Frivillig arbeid eller Internship innen Journalistikk i Vietnam

Frivillige tar bilder gjennom et gjerde for artikkelen sin på journalistikkprosjekt i VietnamFrivillige på Journalistikkprosjektet i Hanoi, hovedstaden i Vietnam, vil få et unikt innblikk i mediesektoren under svært andre kulturelle og politiske forhold enn i Norge. Du vil jobbe sammen med et team på seks til nitten VOV journalister i den engelskspråklige avdelingen. 

For å delta på dette prosjektet må du ha fullført minst ett år med journalistikkstudier, eller relevante fag som medier, kommunikasjon eller PR. Dette kan også inkludere relevante årsstudier, for eksempel innen sosiale medier. Prosjektet aksepterer også frivillige som ikke har studert relevante fag, men som har praktisk erfaring med publikasjoner på nett. Du må også ha gode engelskkunnskaper. Det viktigste er uansett at du er engasjert, lærevillig og initiativtakende. Som frivillig vil du fokusere på følgende aktiviteter:

 • Være kreativ og komme opp med forslag og ideer til historier
 • Gjøre research
 • Gjennomføre intervju
 • Redigere artikler skrevet av lokale kolleger
 • Lage innhold til sosiale medier, først og fremst til Facebook
 • Ta bilder til egne artikler (om du har eget kamera er det fint om du tar det med deg)

Arbeidstiden vil typisk være mandag til fredag 09:00 – 17:00. Ettersom dette er kreativt og varende arbeid vil gjøremålene til stadighet varieres. Du bør være forberedt på å være proaktiv og jobbe selvstendig. Frivillige kommer selv opp med ideer til artikler og historier, og diskutere disse med veilederen på prosjektet. Vårt Projects Abroad kontor ligger i nærheten av lokalene du jobber i, og våre lokale ansatte vil selvfølgelig være tilgjengelige for å tilby ekstra støtte og oppfølgning til deg som frivillig.

Er du klar for å få internasjonal erfaring innen journalistikk?

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲