Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Vietnam

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Hanoi
  • Typer plasseringer: Sykehus
  • Rolle: Arbeide sammen med dyktige leger og sykepleiere i ulike avdelinger
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år medisinrelaterte studier
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ved å jobbe frivillig på vårt medisinprosjekt i Vietnam vil du få med deg verdifull arbeidserfaring, samtidig som du får en unik og utfordrende opplevelse. 

For å kunne jobbe på dette prosjektet må du ha fullført minst ett år med medisinrelaterte studier, noe som vil gi deg grunnlag for å ta til deg alt det du vil lære om både tilstander, sykdommer og behandlingsmetoder. Under oppholdet vil du jobbe sammen med noen av de beste og mest inspirerende legene i landet, og du vil sitte igjen med en svært nyttig og lærerik erfaring.

Våre medisinske plasseringer er fordelt på flere forskjellige sykehus i Hanoi. Et spesialiserer seg på tradisjonell medisin og har mange ulike avdelinger, som indremedisin, pediatri, onkologi og kirurgi. Vi samarbeider også med et sykehus som spesialiserer seg på akupunktur. Her har du muligheten til å fjerne nåler, plassere elektroder og gi pasienter massasje. Du har også muligheten til å jobbe på et sykehus av vestlig standard som er det største innen kirurgi i Nord-Vietnam. Det har flere kirurgiske avdelinger, inkludert hjerte, pediatrisk, gastroenterologisk, ortopedisk og urologisk. Her deltar du i legevisitter, tilbringer tid i de ulike avdelingene og observerer operasjoner på nært hold. Du kan også velge å arbeide frivillig på legevakten, plastikk-kirurgisk avdeling eller dialyseavdelingen. Gi oss beskjed når du søker dersom det er spesielle felt du er interessert i. 

Vanlige arbeidsoppgaver våre frivillige kan forvente å gjennomføre er observering og «skygging» av sykepleier/lege, praktiske oppgaver, observere under operasjoner og bidra med et par ekstra engasjerte og behjelpelige hender. En av avdelingene våre frivillige er aktive bidragsytere hos er analgesi akupunktur. Her dekkes mange typer kirurgiske inngrep, som nakkesvulster, brystkreft, lever, urologi, gynekologi (livmor-relatert), gastroenterologi, traumer og ortopedi. Som frivillig vil du også få muligheten til å jobbe sammen med lokale leger med å gi behandling til autistiske barn fra ulike deler av Nord-Vietnam. 

Din rolle som frivillig innen medisin

To italienske frivillige observerer på avdelingen for nevrokirurgi

Ved ankomst vil du bli introdusert for din veileder som vil sørge for at du får muligheten til å lære så mye som mulig under oppholdet ditt. I begynnelsen vil du i hovedsak observere de ansatte i deres arbeid og stille spørsmål til det du ser og lærer. Det er viktig å vise entusiasme og initiativ og å utvikle et godt forhold til de medisinsk ansatte, da tillit dere imellom er viktig for at de skal gi deg muligheten til å få utføre andre arbeidsoppgaver. Som i enhver jobb, og da spesielt innenfor medisin, må du vise at du er til å stole på, før fu får tildelt ansvar.

Selv om engelsk er stadig mer utbredt i Vietnam, snakker likevel ikke alle legene engelsk. Projects Abroad vil derfor utstyre deg med en tolk i de første ukene av prosjektarbeidet, slik at det blir lettere for deg å komme inn i din nye hverdag og å stille spørsmål om det du ser og opplever.

De fleste sykehus i Vietnam behandler pasienter om morgenen, mens de ansatte jobber med papirarbeid på ettermiddagen. På ettermiddagene kan de frivillige derfor fortsette arbeidet med å behandle pasienter dersom det er behov for det, gjøre research på ulike tilfeller eller være behjelpelig med å drive engelsk samtaletrening med noen av legene og sykepleierne.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

Du vil vanligvis jobbe mandag til fredag og ha fri i helgene. Avhengig av plasseringen din vil du bo hos en lokal vertsfamilie, på et gjestehus eller i et delt hus sammen med andre frivillige.

Er du klar for å få internasjonal erfaring fra et utviklingsland?

Dette prosjektet er tilgjengelig for 2 uker, hvis du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra eller lære, like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og lære en god del.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲