Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Språkterapi i Vietnam

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Hanoi
  • Typer plasseringer: Rehabiliteringsentre
  • Rolle: Arbeide under veiledning av dyktige lokalt ansatte på et rehabiliteringsenter på landet
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst to år med studier innen språkterapi
  • Boform: På rehabiliteringsenteret, vertsfamilie eller hostel
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Er du i gang med relevant utdannelse eller er ferdig utdannet innen språkterapi? Delta på språkterapi i Vietnam! Her vil du jobbe på et senter for barn og unge med ulike funksjonshemminger på grunn av senskader fra giftstoffet Agent Orange, som ble brukt under Vietnamkrigen.   

Din rolle som frivillig

Frivillig på språkterapiprosjektet som hjelper et barn på en klinikk i Vietnam

Som frivillig vil du jobbe på et senter for funksjonshemmede barn og ungdom med fysiske eller psykiske funksjonshemminger eller misdannelser. Selv om Vietnamkrigen er over, finner man fortsatt svært giftige kjemikalier i naturen. Dette utgjør fremdeles stor risiko og påvirker landets yngre generasjoner.

På dette prosjektet vil du jobbe med barn og unge i alderen 8-18 år. Barna bor på selve senteret som ligger et par timers kjøring fra Hanoi. Forholdene på sentre er enkle, og du vil oppleve at tilgangen til hjelpemidler er begrenset.

Som frivillig forventes det at du er engasjert, har evne til å jobbe selvstendig, er fleksibel, ikke er redd for å ta i et tak og at du er initiativrik og setter i gang aktiviteter med barna på egenhånd.

Som frivillig på våre språkterapiprosjekter er det viktig å være oppmerksom på at frivillige uten tidligere praktisk erfaring først og fremst vil ha en observerende rolle og lære av de lokalt ansatte. Dette betyr at språkterapiprosjektet i høy grad et læringsprosjekt, som kan gi et unikt innblikk i helsesektoren i et utviklingsland. Det er allikevel helt opp til de lokalt ansatte å vurdere hvor mye ansvar som kan gis til deg som frivillig, og jo mer pågangsmot og entusiasme du viser, jo flere praktiske og aktive arbeidsoppgaver vil du bli tildelt.

Frivillige på dette prosjektet bor på rehabiliteringssenteret, hos en lokal vertsfamilie eller på et hostel. På fritiden vil du ha tid til å utforske området og det flotte landskapet nærmere, og i helgene kan du reise til hovedstaden Hanoi og oppleve alt det spennende Vietnam har å by på.

For å få mest ut av dette prosjektet oppfordrer vi de frivillige til å delta på et språkkurs i vietnamesisk enten før eller under oppholdet sitt.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan.

Er du klar for å gjøre en forskjell på språkterapi i Vietnam?

Du kan delta på dette på prosjektet fra 2 uker, men vi anbefaler et opphold på fire uker eller mer, dersom du har anledning til det.

Vietnam Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲