Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Sport i Skolen i Vietnam

Oversikt
  • Sted: Hanoi
  • Rolle: Undervise i sport sammen med lokale lærere, med mål om å forbedre elevenes fysiske form
  • Alder på elevene: 6-18 år
  • Størrelser på klassene: 3-55
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Er du glad i sport og aktivitet, har stå-på-vilje og ønsker å hjelpe andre til å bli glad i å være aktive, så kan det å være trener i Vietnam være noe for deg. Du trenger ikke å ha noen tidligere erfaring eller formell kunnskap om emnet for å kunne være frivillig på prosjektet, selv om begge deler naturligvis er et stort pluss å ha.

Din rolle som frivillig innen skolesport

Sportsfrivillig underviser en klasse i kroppsøving i Vietnam

På frivillig arbeid i Vietnam vil du trene barn i alderen 6 til 18 år, fordelt på grupper bestående av 30 til 55 elever. Barna er tilknyttet barne- eller ungdomsskoler nær Hanoi, og treningen foregår i skolegården og på kunstgressbane. Timene foregår vanligvis i 40 minutter, to ganger i uken. Frivillige begynner vanligvis med å være hovedtrenerens assistent. Gitt at du viser initiativ og noe kompetanse vil du sannsynligvis få økt ansvar, og kanskje ende opp med å lede timene helt selv. Som frivillig kan du undervise i fotball, basketball, volleyball, yoga og "core trening" (kjernemusklatur). I tillegg er de frivillige med å arrangerer sportsdager, hjelper til under måltider og assisterer i andre aktiviteter. Gi beskjed i søknaden om hvilke idretter du brenner mest for, så sørger vi for at du blir plassert på en passende skole.

Sportsfrivillig gjør oppvarmingsøvelser med skolebarn i Vietnam

Den viktigste oppgaven din som trener er å få med flest mulig av barna og sørge for at de har det gøy. Ikke bare vil dette gi betydelige helsegevinster for de involverte barna; det vil også bidra til å skape en lagfølelse blant dem; en oppfatning av at man jobber sammen mot et felles mål. Slik struktur og følelse av at ting har en mening er viktig for at barna skal fungere godt i samfunnet generelt.

Din innsats vil også ha mange positive bieffekter. Din tilstedeværelse gir barna en god og sårt tiltrengt mulighet til å praktisere sin muntlige engelsk, og de får muligheten til å lære om andre og fremmede kulturer. I tillegg er det svært givende å se at elevene utvikler seg, og at din innsats gir resultater. Til sist må du ikke glemme at din innsats er en del av noe større. Den innsatsen du legger ned mens du er på prosjektet i Viernam vil ha effekter også etter at du har dratt.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲