Projects AbroadProjects Abroad

Startdatoer for frivillig arbeid

Volunteer and children at the tsunami camp

I all hovedsak avgjør du selv når du ønsker å begynne ditt prosjektarbeid. På søknaden din vil du bli bedt om å oppgi datoen du ønsker å starte ditt prosjektarbeid, og datoen du ønsker å avslutte det. Disse datoene vil være de vi i Projects Abroad forholder oss til når vi planlegger ditt opphold.

Prosjektene våre går stort sett hele året, og frivillige kommer og drar nesten hver eneste dag. Det eneste forbeholdet vi må ta er avbrekk som må legges inn av hensyn til den lokale kalenderen. For eksempel medfører lokale ferier at undervisningprosjektene ved lokale skoler må opphøre midlertidig. Dette betyr allikevel ikke at det ikke vil være noe å gjøre i disse periodene. Vanligvis bruker vi disse oppholdene til å opprette mindre prosjekter som retter seg mot mer kortsiktige og direkte behov som finnes i lokalsamfunnet, som oppussing av rom i barnehager eller engelskundervisning for voksne.

Vi vil naturligvis være behjelpelige med informasjon om når slike ferier finner sted. Ofte er dette også oppgitt på landsidene.

Prosjekter med faste datoer

Det finnes noen unntak fra vår "start når du vil"-policy. Prosjektene Ungdomsfrivillig 16-19, Sommerfrivillig 19+Julefrivillig og Voksenfrivillig 50+ er alle gruppereiser, og som derfor har fastsatte start- og sluttdatoer. Disse datoene er oppgitt på sidene til de enkelte prosjektene.

Når må jeg søke?

Vi vurderer og aksepterer søknader etterhvert som vi mottar dem, og har ingen fastsatt søknadsdato. Enkelte land og prosjekter krever allikevel at du søker minimum tre måneder før ønsket startdato. Dette skyldes vanligvis at prosessen for å få visum er komplisert, at prosjektet du ønsker å jobbe ved trenger såpass mye tid for å kunne forberede arbeidsoppgaver som vil gi den frivillige et meningsfullt opphold, eller at prosjektet krever at du selv har god tid til å forberede deg. I andre tilfeller vil det være mulig å sende ut på prosjekter selv om du søker så kort tid som tre uker før ønsket avreisedato.

Til tross for at vi er veldig fleksible og vil hjelpe deg å få søknaden raskt behandlet dersom du er ute i siste liten, anbefaler vi at du søker minst tre måneder før ønsket avreisedato, og gjerne tidligere. Dette har flere fordeler:

  • Det blir enklere for deg å planlegge ditt eget opphold, samt å sørge for at du har finansieringen i orden.
  • Vi får god tid til å gi deg råd om hvordan du bør forberede oppholdet ditt, og til å hjelpe deg med alt du måtte lure på.
  • Det blir enklere for oss å skreddersy ditt opphold, ettersom det vil være flere prosjektmuligheter og vertsfamilier å velge mellom; eventuelt vil vi ha tid til å finne nye samarbeidspartnere som kan tilby arbeidsoppgaver som bedre svarer til dine ønsker og preferanser.
  • Flybilletter er vanligvis billigere jo tidligere i forveien du bestiller. Dersom du ønsker at vi skal ordne billetter for deg vil vi trenge tre måneders varsel for å kunne garantere for våre oppgitte priser på flybilletter (ikke inkludert flyskatter).

Hva hvis jeg ønsker å dra i siste liten?

Dersom du i siste liten innser at du ønsker å jobbe på et av våre prosjekter, så ring oss på +47 23 50 71 20 og hør hvilke muligheter du har. Avhengig av prosjekt kan vi noen ganger utføre mirakler.

Hva er minimumslengden på et prosjekt?

På en del prosjekter kan du delta helt ned til 1 uke, men det vanligste er at minimumslengden er 2 uker. På noen få prosjekter er minstetiden er lengre, avhengig av hvilket prosjekt du ønsker å jobbe på, dette vil i så fall stå oppført på den aktuelle prosjektsiden. For å finne minimumslengden på prosjektet du ønsker å dra på, kan du også benytte vår prisside.


Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲