Projects AbroadProjects Abroad

Caroline Stenersen - Barn & Ungdom-prosjekt i Fiji

Caroline Stenersen Fiji 2012

I begynnelsen av 2012 hadde jeg et fantastisk eventyr, jeg levde drømmen min. Hadde en «once in a lifetime» opplevelse. I to måneder var jeg så heldig å tilbringe dagene mine i vakre, lille Fiji!

Disse to månedene gav meg så mye, lærte meg så mye. Jeg fikk oppleve en helt annen kultur med både positive og negative sider, og jeg fikk bli en del av denne kulturen. Jeg føler meg så takknemlig og rik.

Da jeg valgte Fiji som destinasjon gjennom Projects Abroad hadde jeg svært få forventninger om hvordan oppholdet skulle bli. Jeg var både nervøs og spent. To måneder virker som en lang periode når man ikke kjenner noen, ikke kjenner kulturen, språkene, maten eller klimaet. Alt man vet er at det blir som et eventyr. Bra eller dårlig. Mitt opphold ble som sagt et fantastisk eventyr. Bedre enn jeg noen gang hadde turt å forestille meg.

Fra det øyeblikket jeg landet i Nadi og ble møtt av smilende musikere visste jeg at dette skulle bli bra. Dette skulle være hjemme, for to hele måneder. Projects Abroad gav meg en herlig vertsfamilie i Nakasi, en liten by på utsiden av hovedstaden Suva. De gav meg også muligheten til å jobbe i to forskjellige barnehager i samme området og mulighetene til å lære enda mer.

Jeg får ofte spørsmål om hva det beste med mitt opphold var, og jeg svarer alltid det samme. Menneske jeg møtte. Å jobbe som frivillig og bo med en lokal familie gav meg så mange nye bekjentskaper og venner. Vennligheten og alle «Bula»ene jeg ble møtt med hver dag var noe som fikk meg til å føle meg hjemme. Selv om denne vennligheten og oppmerksomheten kan virke litt voldsom for europeere var dette noe jeg lærte å like, noe jeg savner. Menneskene i Fiji var alltid interesserte i meg, de hjalp meg, fikk meg til å smile og åpnet opp hjemmene sine for meg. For meg var dette veldig spesielt, og jeg ville aldri vært foruten denne opplevelsen. For meg var dette den beste delen av oppholdet, at menneskene inkluderte meg og lot meg gjøre Fiji til mitt hjem.

Å reise til andre siden av jorden var et stort steg for meg å ta. Og jeg skal ikke lyve, den første uken var vanskelig. Jeg hadde kultursjokk. Alt var nytt, og jeg var trøtt! Men ettersom dagene gikk glemte jeg alt dette, og begynte å utforske alt Fiji har å by på. Alle nye lukter, smaker og lyder. Jeg satt pris på alt. Å ligge på en «picture perfect» øy i helgene var så deilig, så surrealistisk. Å gå i regnskogen var så kult. Det var spesielt å besøke tradisjonelle byer, spise tradisjonell mat. Så gøy det var å jobbe i to forskjellige barnehager. Så heldig jeg var som møtte andre frivillige fra alle verdenshjørner. Så heldig jeg var som opplevde alt dette og enda mer.

Jeg tenker at livet er et eventyr, hvor du skriver kapitlene ettersom dagene, årene og månedene går. For meg ble kapittelet Fiji et av de bedre. Jeg er så glad for at jeg dro, for oppholdet, det ble så mye mer enn jeg kunne håpet på. Jeg vil aldri glemme menneskene, de overfylte bussene med høy musikk, curry og ris eller den gjørmete smaken av kava. Jeg vil heller aldri glemme det voldsomme regnet og syklonadvarselen. Vennligheten, nysgjerrigheten. Rosalina og Suva by. Familien min. For meg ble Fiji et eventyr, et eventyr jeg kan huske på når dagene blir tunge og grå.

Å dra til Fiji alene, og gjennomgå alt reisen inkluderte fikk meg virkelig til å se annerledes på livet. Gjorde meg mer sulten på å LEVE. Reisen gjorde meg eldre, gav meg mer selvtillit. Jeg lærte så mye om meg selv, om andre. Om kontraster, om å akseptere dem. Om å kaste meg ut i de ukjente og spennende eventyrene livet tilbyr. Jeg lærte at livets eventyr ofte blir bedre enn ventet. At det er bedre å ta en sjanse enn å angre på hva du ikke gjorde, men ville. Bare gjør det!

Caroline Stenersen

Dette er en personlig fortelling om én av våre frivilliges opplevelser ved dette prosjektet. Alle frivillige er forskjellige, og det kan hende at din opplevelse vil være annerledes. Våre prosjekter er i kontinuerlig utvikling da de tilpasses lokale behov til enhver tid, og bygges videre på bakgrunn av erfaringer og måloppnåelser. Sesongbasert vær kan også spille en viktig rolle for din opplevelse. For å lese mer om hva du kan forvente kan du lese mer om prosjektet her, eller kontakte en av våre hyggelige prosjektrådgivere.

Denne Frivillig forteller-historien kan inneholde referanser til frivillig arbeid på eller i tilknytning til barnehjem. Les mer om Projects Abroads nåværende tilnærming til frivillig arbeid på barnehjem og vårt fokus på samfunnsbasert omsorg for barn.

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲