Projects AbroadProjects Abroad

Daniella Rodrigues - Barn & Ungdom-prosjekt i Tanzania

Mitt navn er Daniélla Rodrigues, 19 år. Høsten 2014, reiste jeg som frivillig med organisasjonen Projects Abroad til Arusha i Tanzania for 3 måneder. I denne teksten skal jeg fortelle deg om planleggingstiden, vertsfamilien min, prosjektet og sosiale aktiviteter. På slutten skal jeg prøve å velge ut min mest minnerike opplevelse. Tror du jeg klarer det?

Frivillige Daniella smiler sammen med barn i Tanzania.

Jeg har alltid villet dra til Afrika og jobbe som frivillig, og friåret mitt fra skolen var perfekt timing. Jeg startet planleggingen i god tid, så jeg hadde masse tid til å glede meg til disse tre månedene. Først av alt sjekket jeg mange organisasjoner og til slutt valgte jeg Projects Abroad, og nå kunne jeg ikke vært mer glad for det valget. Det var min første gang til å reise alene og jeg ville at reisen min skulle være trygg, og det var den. Jeg er også en kontrollfrik, så jeg ville at all informasjon skulle være organisert og i tide, og det var den. Når jeg stilte spørsmål, fikk jeg kjappe og gode svar. Jeg var veldig glad jeg valgte Projects Abroad før jeg ankom Tanzania, og likte det bare bedre etter.

Når jeg ankom Kilimanjaro flyplass, gikk alt som det skulle og en av medlemmene fra Projects Abroad hentet meg og kjørte meg til vertsfamilien min. Jeg var så spent at jeg klarte ikke å vente til å få se huset og vertsmor. Når jeg kom ga hun meg en stor klem og jeg følte meg velkommen. Det var sent, så de andre frivillige i huset hadde lagt seg. Det tok meg bare noen dager å føle meg som hjemme fordi at de andre frivillige viste meg rundt og svarte på alle spørsmålene mine. Jeg ble kjent med 12 andre frivillige fra samme vertsfamilie på de tre månedene, og vi hadde fantastiske stunder sammen. Vi passet også på hverandre hvis noe var galt. Jeg fikk venner for livet.

To frivillige venner koser deg på strand i Tanzania. En gruppe frivillige jenter koser deg på restaurant i Tanzania

Jeg jobbet på et barnehjem som het ”Cradle of love baby home” hele min tid der. Det er et barnehjem for barn mellom 0 og 4 år. Jeg prøvde å jobbe i de forskjellige gruppene og fant ut at jeg ville jobbe mest med de to eldste gruppene ”wobblers” og ”toddlers”. Det var litt vanskelig på begynnelsen for jeg kjente ikke til rutinene deres, og viste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg prøvde å spørre ”the nannies”, men engelsken deres var ikke god. Men med å være åpen og nysgjerrig, kom jeg fort inn i rutinene og hadde masse å gjøre. Jeg hjalp til med mating og bleieskifting, lekte med dem inne og ute og var tilgjengelig om barna eller de ansatte trengte meg. Jeg var streng med ungene og jeg begynte å gi dem ”timeout” etter 3 advarsler hvis de gjorde noe gale, som å slå et annet barn. De måtte sitte der til de hadde sagt ”Pole sana” til det andre barnet, frivillige eller ansatte. ”Pole sana” betyr ”jeg er veldig lei for det” på swahili. Resultatet var fantastisk, ungene var så mye snillere med hverandre når jeg dro enn når jeg kom.

To alvorlige små barn leier hverandre på barnehjem i Tanzania Et barnehjemsbarn har sovnet mens det husker

Projects Abroad lagde en ”sosial kalender” hver måned. Det var veldig godt å få møte andre frivillige fra Projects Abroad på workshops, sosiale middager og andre arrangementer. Jeg var veldig heldig som hadde så mange frivillige i samme hus hele tiden. Men hvis du ikke har det, så vil det likevel være mange frivillige rundt deg. De frivillige i Arusha planla mange sosiale arrangementer på egenhånd, som safari, tur til fosser, Kilimanjaro osv.

En gruppe kvinnelige frivillige på utflukt i Tanzania

Og nå er det meningen at jeg skal plukke ut min mest minnerike opplevelse i Tanzania. Jeg har jobbet med fantastiske barn som viste meg masse kjærlighet, jeg fikk venner for livet, jeg hadde en fantastisk uke på Zanzibar med en av venninnene mine, vært i Arusha nasjonal park, sett nydelige fosser, ”hot springs”, bryllup og jeg har donert mange ting til skoler, barnehjem og familier. Listen min er ikke ferdig der, men som du forstår så er det vanskelig å plukke ut den beste opplevelsen. Vanskelig, men ikke umulig. Her er historien om kvelden jeg aldri vil glemme:

Jeg var på barnehjemmet ”Cradle of love baby home”. Jeg var klar for å gå hjem før det ble mørkt og gikk forbi rommet til de eldste barna. Alle sto i sin egen seng, kledd i søte pysjamaser og skrek navnet mitt på deres måte ”Dalilela”, akkurat som et kor. Jeg stoppet og de sa ”Dalilela, kiss kiss”. Jeg tok en runde og ga alle natta-kyss. Når jeg var ferdig sa en av dem ”Dalilela, one more time, pinish”. Jeg ga alle en slengkyss og gikk med et stort smil om munnen.

Når vi lekte, sa jeg alltid til dem ”Just one more time and then we are finished”, så derfor ba denne søte lille jenten meg fint om bare ett kyss til. Etter denne episoden viste jeg at jeg hadde oppnådd å lære dem to viktige ting, ”vær snille med hverandre” og ”følg reglene”.

Jeg håper virkelig at jeg ga deg et godt inntrykk av Projects Abroad og å jobbe som frivillig. Jeg unner alle en slik opplevelse. Jeg vil aldri glemme denne reisen. Tusen takk til dere som leste historien min.

Hvis du har noen spørsmål, så kontakt meg gjerne. E-postadressen min kan du få ved å kontakte Projects Abroad Norge.

Daniella Rodrigues

Dette er en personlig fortelling om én av våre frivilliges opplevelser ved dette prosjektet. Alle frivillige er forskjellige, og det kan hende at din opplevelse vil være annerledes. Våre prosjekter er i kontinuerlig utvikling da de tilpasses lokale behov til enhver tid, og bygges videre på bakgrunn av erfaringer og måloppnåelser. Sesongbasert vær kan også spille en viktig rolle for din opplevelse. For å lese mer om hva du kan forvente kan du lese mer om prosjektet her, eller kontakte en av våre hyggelige prosjektrådgivere.

Denne Frivillig forteller-historien kan inneholde referanser til frivillig arbeid på eller i tilknytning til barnehjem. Les mer om Projects Abroads nåværende tilnærming til frivillig arbeid på barnehjem og vårt fokus på samfunnsbasert omsorg for barn.

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲