Projects AbroadProjects Abroad

Fride Vinnes - Barn & Ungdom i Senegal

Frivillig arbeid på Barn & Ungdomsprosjekt i Senegal

Barn & Ungdom i Senegal

Tidligere student ved Kongsbakken videregående skole har deltatt på frivillig arbeid med barn og ungdom i Senegal.

«Storesøsteren min jobbet frivillig i Guatemala for noen år siden. Hun likte det kjempegodt og anbefalte meg å gjøre det også», sier Fride Vinnes (19). Hennes ønske om å få oppleve et fransktalende land i Afrika motiverte henne til å velge Senegal, og spesielt St. Louis. «Det er en gammel fransk koloni som ligger rett ved sjøen og har vakre bygninger. Jeg er veldig glad i sjøen», sier hun med et smil.

Fride valgte å jobbe frivillig i 2 ½ måned på et Barn & Ungdomsprosjekt i Senegal, gjennom Projects Abroad. Plasseringen hennes var på ASF Care Centre og Daaray Gune Yi barnehage.

ASF Care Centre er et sted hvor gatebarn, også kjent som Talibés, kommer for å få hjelp av Projects Abroads frivillige. I følge Fride har senteret alltid behov for frivillige. «Det kommer alltid nye barn dit. De frivillige steller sårene til gatebarna, gir dem opplæring, ikke bare gjennom undervisning, men også ved å lære dem om andre deler av verden og om sine verdier», sier Fride. På senteret deltok Fride med undervisning. Hun underviste i engelsk og fransk for 12 år gamle gutter som ellers ikke hadde tilgang på utdanning.

Barn & Ungdom i Senegal

I barnehagen jobbet Fride på ulike avdelinger: «Creche», «Little Section», «Middle Section» og «Great Section». Hun tok seg av barn i alderen 1 – 5 år. «Barnehagen er ganske annerledes fra de jeg er kjent med i min egen hjemby. Å se rundt 30 barn sitte stille på stolene sine i et lite rom og stirre på deg er både imponerende og skremmende på samme tid». Fride tilpasset seg fort, og etter et par dager fant hun sin plass i barnehagen.

Hennes mest minnerike opplevelse er aktiviteter som leking og maling med barna i barnehagen. I starten var de sjenerte, men etter noen få minutter viste de glede og entusiasme. Fride forteller videre, «Det organiseres ikke så mange aktiviteter med barna. En gang vi lekte med barna i sanden, så de kvinnelige barnehageansatte («tatas») på oss. Jeg håper de så hvor glade barna ble, og at de vil gjøre den type aktiviteter med dem oftere». Hun håper at hennes bidrag vil oppfordre til mer kreativitet på timeplanen i barnehagen.

I fritiden likte Fride å dra til byen og på helgeturer sammen med de andre frivillige. Hun satte pris på måten hun ble satt i kontakt med de andre frivillige på. «Selv om ingen er fra samme sted som deg selv opplevde vi alle de samme utfordringene og det var kult at vi kunne dele dem», sier Fride.

«Du kan ha et godt liv uten å eie så mye», sa Fride da hun ble spurt om hva hun hadde lært i Senegal. Hennes råd til kommende frivillige er å være tålmodig. «Senk farten», sier hun mens hun ler. «Ikke stress så mye, det er måten å leve på i Senegal».

Fride Vinnes

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲