Projects AbroadProjects Abroad

Kim Teigland - Fotball i Kina

Kim Teigland tar med keeperdrakta og jobber frivillig på fotballprosjekt i Kina

Fotball i Kina

Før Kim Teigland planlegger å begynne studier ved universitetet ønsket han og både jobbe og reise litt i friåret sitt. Han bestemte seg for å kombinere reise og jobb ved å jobbe frivillig i Shanghai med Projects Abroad. - Jeg liker forskjellige land, og fremmede kulturer fascinerer meg. Og Projects Abroad tilbød et interessant sportsprosjekt, sier Kim.

Fotball i Kina

Kim jobbet i en sportsklubb for ungdom. Sammen med kollegene sine reiste han rundt til internasjonale skoler i Shanghai og tilbød fotballtrening som del av skolefritidsordningen. – Vi hadde varierte arbeidsdager, og jeg jobbet fra mandag til fredag, og noen ganger også i helgene.

På skolene så jobbet Kim vanligvis som keepertrener. - Før jeg jobbet som frivillig så var det ingen som hadde jobbet spesifikt som keepertrener, men jeg hadde keepererfaring fra fotballklubben hjemme. Med den erfaringen så var det enkelt å organisere keepertrening for de barna som var interessert. Jeg jobbet også som trenerassistent for hovedtrenerne. Jeg hjalp til med å gjøre klart utstyr, holde styr på ungene og å sørge for at treningen var interessant, ellers så mistet barna lett interessen sier Kim smilende.

Fotball i Kina

Kim var fornøyd med oppgavene han fikk som keepertrener. – Hvis du var ekstra engasjert fikk du mer ansvar. Hovedtrenerne hadde ansvaret, mens vi de frivillige var assistenter. Siden jeg drev med keepertrening fikk jeg på egen hånd ansvar for treningen til noen av barna. Kim hadde en-til-en keepertrening med 14-årige elever, og han deltok i gruppetreninger med 10-20 barn. - Jeg hadde aldri vært fotballtrener før, og for barna var det helt nytt med keepertrening. Jeg så at barna hadde framgang. Det var veldig tilfredsstillende å se at min innsats var til hjelp. Sportsklubben Kim jobbet for var også strålende fornøyd med Kims innsats.

Kim syntes Shanghai var en flott by å bo i. Han fikk mange nye venner blant de andre frivillige, og de delte sine opplevelser med hverandre. -Byen, vennene og det frivillige arbeidet gjorde oppholdet i Shanghai til en fantastisk opplevelse, sier Kim

Kim Teigland

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲