Projects AbroadProjects Abroad

Linn Normann - Barn & Ungdom i Kenya

Førskolelærer fra Norge gjør en innsats for fremtiden til barnehjemsbarn i Nakuru, Kenya

Barn & Ungdom i Kenya

Linn Normann, 24, har jobbet som frivillig med Projects Abroad siden februar. Hun har vært med oss i fire måneder ved vårt Care prosjekt i Nakuru. Som utdannet førskolelærer i sitt hjemland Norge har hun vist seg å være en verdifull hjelp ved New Life Home.

Linn har hatt muligheten til å ta på seg mye ansvar ved New Life Home, som er et barnehjem som tar vare på barn fra et og et halvt til fem år. Hennes daglige aktiviteter inneholder å lede en klasse med toåringer, leke med og mate barn, hjelpe til med klesvask og assistere lærere. Med sin stå på-holdning, har Linn hjulpet til med å lage mapper med barnas tegninger og ulike formingsaktiviteter hun har gjort med dem. Når nye foreldre adopterer barn kan de få disse med seg. ”Vi setter veldig stor pris på våre frivillige”, sier prosjektpartner Anne Njoroge fra New Life Home, ”Linn har vært svært hjelpsom med å introdusere nye ideer til barnehjemmet vårt”.

Ved siden av arbeidet ved barnehjemmet New Life Home, var Linn i stand til å gi en sårt tiltrengt donasjon til det mest ressurssvake Care prosjektet som Projects Abroad Kenya for øyeblikket jobber med – Haven of Hope. Dette barnehjemmet tar vare på 37 barn i alderen fire uker til ni år, med veldig begrensede ressurser. ”Jeg ville ta med meg så mange klær, bøker og leker jeg kunne til barna”, sier Linn. Med hjelp fra sin mor og to tanter som kom for å besøke henne i Kenya, var Linns venner og familie i stand til å samle inn rundt 50 kilo med klær til barna, i tillegg til mange bøker og leker. ”Vi ble fortalt at barnehjemmet ikke trenger å kjøpe klær de neste to eller tre årene”, sier Linn.

Barn & Ungdom i Kenya

I refleksjon over sine opplevelser sier Linn, ”Den kenyanske kulturen er så forskjellig fra hva jeg er vant til i Norge og folk er så vennlige og imøtekommende her”. Linns vertsfamilie har spilt en viktig rolle i å introdusere henne for den Kenyanske kulturen ved å lære henne noen Swahili ord og setninger, servere henne lokal mat og vise henne rundt i byen Nakuru. ”Jeg elsker dette vakre landet og det kenyanske folket, og det er grunnen til at jeg bestemte meg for å forlenge oppholdet mitt med en måned. Jeg vil aldri glemme mine fire måneder her og jeg ser fram til å komme tilbake en gang i framtiden”.

Linns planer etter at hun kommer tilbake til Norge er å lete etter en jobb som førskolelærer. Hun føler at hennes erfaringer fra Kenya vil gi henne en fordel i yrket som førskolelærer. ”Jeg har lært mye om hvordan jeg kan håndtere barn fra en annen kultur, noe som kan hjelpe meg masse i min framtidige karriere”, sier Linn.

Vi håper at flotte historier som dette vil inspirere andre til å hjelpe Projects Abroad med å gjøre en forskjell, og ved å gjøre det, også lære noe selv på veien.

Linn Normann

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲