Projects AbroadProjects Abroad

Nirmathan Tharmalingam - Medisin & Helse i Tanzania

Norsk frivillig får nye erfaringer innen medisin etter frivillig arbeid i Tanzania.

Nirmathan Tharmalingam er en norsk frivillig, uteksaminert fra medisinstudier i Slovakia. Han jobbet som frivillig for Projects Abroad i Dar Es Salaam i Tanzania i to uker.

Før han skal starte å jobbe som lege, bestemte Nirmathan seg for å finne et sted hvor han kunne få nye erfaringer og arbeidserfaring. Han visste at det det ville være nyttig å få erfaring fra et utviklingsland, slik at han kan sammenligne det medisinske feltet i et i-land.

Nirmathan jobbet på Mwananyamala sykehus, hvor han hadde flere oppgaver. Han gikk pasientrunder på den medisinske avdelingen og ga anbefalinger til behandlinger. Han assisterte også ved venepunksjon og gjorde helseundersøkelser av pasientene. I løpet av de to ukene han var på prosjektet lærte han mye om yrket sitt, men også om det sosiale livet i Tanzania.

“Jeg lærte mye om tropiske sykdommer og om diagnostisering og behandling av pasienter ved bruk av lite diagnoseutstyr”, sier Nirmathan.

Projects Abroad gir de frivillige mulighet til å tilbringe tid med de ansatte og andre frivillige ved å organisere sosiale sammenkomster etter arbeidstid og i helgene. Noe av det Nirmathan og de andre frivillige og ansatte gjorde sammen var å gå på kino og spise middag på lokale restauranter.

“Jeg hadde også tid til å være turist og til å nyte strendene sammen med andre frivillige og Projects Abroads ansatte. Jeg trivdes hos vertsfamilien min, og jeg likte opplevelsen av et annet klima og annerledes mat”, legger Nirmathan til.

Med denne erfaringen er Nirmathan nå i stand til å kunne jobbe både i u- og i-land. Han oppfordrer andre frivillige til å ikke nøle med å stille spørsmål til legene, ei heller med å være positiv og vise at man er samarbeidsvillig og interessert i arbeidet.

Nirmathan sier: “Still spørsmål og vis dem at du er interessert i de ulike arbeidsoppgavene og at du ønsker å delta i beslutningsprosesser”.

Nirmathan jobbet også som almennlege i Porsgrunn, Norge. Etter studiene vil han gå ut i arbeidslivet med en ny erfaring og en forståelse av hvordan det er å jobbe med lite utstyr og få ansatte.

Nirmathan Tharmalingam

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲