Projects AbroadProjects Abroad

Severin Dahlen-Lund - Juss & Menneskerettigheter i Sør-Afrika

Jus-student møter lov og rett i Sør-Afrika

Juss & Menneskerettigheter i Sør-Afrika

23 år gamle Severin Dahlen-Lund bestemte seg for å jobbe frivillig ved Projects Abroads Menneskerettighetssenter i Sør-Afrika for å få relevant erfaring før han skal avslutte jus-studiene ved Universitetet i Oslo.

Severin ble overrasket, da alt han så og opplevde var annerledes enn erfaringene han hadde med hjemmefra. « Sør-afrikanere er veldig åpne mot nye mennesker, og spesielt mot utlendinger. Dette overrasket meg.»

Juss & Menneskerettigheter i Sør-Afrika

Projects Abroads Menneskerettighetssenter bistår mennesker som ikke har råd til juridisk bistand. Severin samarbeidet tett med senterets advokat, og assisterte ved flyktninge-, arbeid- og straffesaker. «Et høydepunkt for meg var å få jobbe med saken til en 17-åring som var tiltalt for drap. Sør-afrikansk og norsk strafferett er ikke ulik, så det var fint å få praktisk erfaring fra dette fagfeltet. Nå føler jeg virkelig at jeg skjønner hvordan systemet fungerer.»

Ikke alle Severins høydepunkter var på jobb; han tilbrakte også mye tid med vertsfamilien sin. «Vertsfaren min jobber som DJ, og han inviterte meg alltid med på spillejobber. En helg dro vi også på campingtur til Ceres!»

Severin møtte mange andre frivillige fra hele verden som jobbet med ulike prosjekter i Cape Town. Sammen utforsket de Cape Towns uteliv og ulike severdigheter. «Vi elsket å surfe på strendene, og vi kjørte the Garden Route sammen.»

Severins råd til nye frivillige er: « Legg igjen alt du kan hjemme, og ta livet som det kommer på Sør-afrikansk vis. Du kommer ikke til å angre.»

Severin Dahlen-Lund

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲