Projects AbroadProjects Abroad

Tine Funderud - Undervisning i Fiji

Ung dokumentarfilmskaper, Tine jobber som frivillig lærer på Fiji

Undervisning i Fiji

Politikk.- og filmstudent Tine Funderud (22) jobbet nylig frivillig for organisasjonen Projects Abroad som lærer på Fiji. Hun underviste på Suva barneskole i en rolig forstad til hovedstaden Suva.

Å være frivillig på Fiji var ikke Tines første eventyr i utlandet. Hennes interesse for filmproduksjon har brakt henne til mange land. Selv med sine unge alder har hun krysset krigssoner for å dokumentere og filme situasjoner vi andre kun ser på nyhetssendinger. Hennes mest utfordrende reise var til Den Demokratiske Republikken Kongo hvor hun i skjul filmet barnesoldater. Tine har også fotografert flyktninger i flyktningleirer i Afghanistan. Fotografiene hun har tatt er nå publisert i en fotojournal ved navn ”Forgotten Voices” for å formidle lidelsene til menneskene hun har dokumentert. Tine jobber ekstremt hardt og velger å ta risiko for å dokumentere det som ikke vanligvis slipper til i pressen. Inspirasjon til arbeidet hennes kom da hun deltok på FN-akademiet i Norge, hvor hun innså at verden er forskånet fra sannheten om de som lider i krigssoner over hele verden. Hennes lidenskap for jobben har gjort henne enda mer motivert for å reise videre til Asia og andre regioner for å dokumentere verden via film.

Da Tine var i Fiji, så jobbet hun også med sitt eget filmprosjekt. På undervisningsprosjektet var hun ansvarlig for å hjelpe 7-klasselærer og rette skolearbeidet til elevene. – Behovet for frivillige er stort, spesielt siden det ofte kun er en lærer i en stor klasse. Å avhjelpe lærerens arbeidsmengde er det de frivillige kan hjelpe til med. Tine tok også med seg lidenskapen sin for film inn i klasserommet, og holdt små kurs i filmskaping og andre små prosjekter for barna.

Tine sier hun lærte mye i løpet av en måneds opphold. Tålmodighet og å kommunisere med barn er nyvunnet kompetanse. Hun hadde også tid til å forbedre filmkompetansen sin samtidig som hun lærte mye om religion og kultur på Fiji. – Det har vært så flott å tilbringe tid med barna, og å få høre om livene deres og forskjellige kulturer. Det har vært den beste måten å lære så mye på så kort tid.

”Jeg føler at arbeidet mitt har gjort en forskjell for disse barna, da mine reisefortellinger har gjort barna fascinert av hvor stor verden der ute egentlig er.”

Tine vil aldri glemme de vennlige menneskene, været og alle øyene som utgjør Fiji. Tine er nå på vei til Asia for å filme litt mer før hun fortsetter filmstudiene i Wales.

Tine Funderud

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲