Projects AbroadProjects Abroad

Veronika Reinhaug - Barn & Ungdom i Kenya

Veronika Reinhaug møter en ny kultur og bidrar med meningsfullt arbeid ved barnehjem i Nakuru, Kenya.

Barn & Ungdom i Kenya

Veronika Reinhaug, en 19 år gammel jente fra Norge, har jobbet som frivillig med Projects Abroad siden begynnelsen av april. Hun jobbet ved et av våre Care prosjekter i Nakuru, Kenya i to måneder.

Etter å ha nylig blitt ferdig med videregående skole, ønsket Veronika å erfare en ny kultur samtidig som hun gjorde noe verdifullt – et ønske hun fikk oppfylt gjennom sitt arbeid på New Life Home, Nakuru. Dette barnehjemmet gir et trygt hjem for forlatte og foreldreløse barn i Kenya og jobber med å finne passende lokale eller utenlandske familier som kan adoptere barna og gi dem en ny start. I løpet av sitt opphold har Veronika bidratt betydelig i barnehjemmets daglige aktiviteter ved å ta på seg flere ansvarsområder. Hun bistår hjemmet ved å undervise, ta vare på og leke med barna, hjelpe til med klesvask, tørke av bord og vaske gulv og vegger når det er nødvendig.

I begynnelsen strevde Veronika med noen av oppgavene, slik som å skifte barnas bleier, men de ansatte på hjemmet var veldig hjelpsomme med å forklare og demonstrere alt de frivillige trengte hjelp med. Sammen med andre frivillige har Veronika spilt en viktig rolle i å hjelpe til med å introdusere nye aktiviteter til hjemmet. Barna har blitt ledet i ulike kreative aktiviteter og det har blitt laget en mappe full av formingsarbeid for hvert barn. Disse mappene kan nye foreldre ta med seg når de adopterer et barn. I sin refleksjon over tiden på barnehjemmet, sier Veronika: ”Jeg var så heldig å få være med på en adopsjonsfest på min første dag på hjemmet og det har vært mange flere siden – hver av dem har vært et høydepunkt for meg. Jeg kommer til å savne barna her, spesielt en av guttene, Kelvin, som jeg har blitt veldig godt kjent med.”.

Barn & Ungdom i Kenya

Selv om den kenyanske kulturen er veldig forskjellig fra den norske, sier Veronika at hun virkelig har satt pris på varmen fra folket, spesielt fra sine kenyanske ”slektninger”: ”Min vertsfamilie har vært fantastiske, de har lært meg litt swahili og de har vært veldig hjelpsomme”. I løpet av sine to måneder har Veronika hatt muligheten til å reise litt rundt i landet og besøke steder som Masai Mara i Narok, og den mest minneverdige turen var da hun dro til giraffsenteret i Nairobi hvor hun fikk kysse en giraff!

Veronikas planer etter oppholdet i Kenya er å dra tilbake til Norge for å studere markedsføring, men hun håper at hun vil få en sjanse til å besøke Kenya igjen i framtiden. For de som er interessert i prosjektet, gir hun dette oppmuntrende rådet: ”Vær åpen og klar for å erfare en annerledes kultur, og viktigst av alt, jobb hardt.”.

Vi håper at flotte historier som dette vil inspirere andre til å hjelpe Projects Abroad med å gjøre en forskjell, og ved å gjøre det, også lære noe selv på veien.

Veronika Reinhaug

Tilbake til Frivillige forteller

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+

Subscribe by RSS

Volunteer Stories Feed
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲