Projects AbroadProjects Abroad

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Før avreise

Disse spørsmålene relaterer seg til tiden før du reiser ut som frivillig. For å lese FAQ for den tiden hvor du er ute kan du se FAQ – under reisen.

Vis alle
Hvor lenge varer prosjektene?
Du velger selv hvor lenge du ønsker å delta på frivillig arbeid. Bortsett fra våre 2-ukers sommer-frivilligprosjekter, er prosjektene våre fleksible, og de fleste varer fra 2 uker og oppover. De fleste av våre frivillige arbeider frivillig i åtte til 16 uker. Våre priser på prosjektene viser fra 2 til 12 uker. Utover dette kan du legge til ekstra uker. I de fleste landene kan du oppholde deg (inkludert prosjekt og evnt. reise før/etter) i inntil seks måneder. Disse restriksjonene skyldes visum- og arbeidstillatelsesregler.
Kan jeg kombinere prosjekter?
Ja, du kan kombinere prosjekter, både i samme land og i ulike land. Les mer om kombinasjoner for flere detaljer og kombinasjonsmuligheter.
Når kan jeg starte? Når må jeg søke?
Du velger selv når du starter og slutter på ditt prosjekt. De fleste prosjekter er tilgjengelige hele året.

Det er ingen tidsfrist for når du må søke, men vi anbefaler at du sender inn din søknad så tidlig som mulig. Jo tidligere du søker, desto bedre tid får vi til å skreddersy et program som passer for deg. Dersom du bestemmer deg for å dra i siste liten, kan du ringe oss for å få avklart hvor fort vi kan arrangere en plassering for deg. Noen ganger trenger vi kun et par ukers varsel.
Hva er inkludert i prisen? Får jeg betalt for arbeidet?
Prisene våre inkluderer kost og losji, reise-, syke- og ansvarsforsikring, lokaltransport til og fra prosjektet ditt på de dagene du jobber, samt støtte, råd og veiledning av våre ansatte her hjemme og i det landet du reiser til. Våre priser gjør det mulig for oss å gi deg den beste servicen og full støtte under hele oppholdet ditt med oss. I prislisten kan du se en fullstendig oversikt over det prosjektet du er interessert i.

Du får ikke betalt for det arbeidet du utfører, men du vil få ulike erfaringer og oppdage nye ferdigheter, i tillegg til at du vil ha mye moro. Våre samarbeidspartnere har knapt nok råd til å betale sine egne ansatte så det arbeidet våre frivillige gjør er nødt til å være frivilligbasert og selvfinansiert. Det er en klar prinsippsak for oss at organisasjoner eller enkeltpersoner i den tredje verden ikke trenger å betale oss noe. Vi mottar ingen statsstøtte eller hjelp utenfra.
Kan jeg reise sammen med en venn/venninne/kjæreste?
Venner og kjærester er velkomne hos oss, og vi kan organisere prosjekter der dere får bo og jobbe sammen, dersom dere ønsker det.
Må jeg vaksineres før avreise?
Det avhenger av hvor du ønsker å reise. Siden vi ikke er leger kan vi ikke gi noen offisielle råd og retningslinjer. Du bør derfor snakke med legen din som kan informere deg og gi råd om hvilke vaksiner du trenger. Du kan også kontakte Reiseklinikken eller andre vaksinasjons- kontorer.
Hvordan er aldersfordelingen blant frivillige på prosjektene?
Alle mellom 16 og 75 år er velkomne på våre prosjekter. De fleste av våre frivillige er mellom 18 og 25 år, men det er et økende antall voksne frivillige, familier og personer som ønsker praksisplass som reiser ut med oss.
Kan jeg bruke kvalifikasjonene mine som frivillig?
Dersom du er nyutdannet, har vært på arbeidsmarkedet noen år eller er pensjonert, kan du søke om å delta på et av våre prosjekter for profesjonelle (PRO-prosjekter) innenfor ditt karriereområde. Her vil du kunne delta på et prosjekt som har bruk for dine spesifikke kvalifikasjoner, og på denne måten kan du bidra til bærekraftig utvikling i et lokalsamfunn. Ta kontakt med oss for å høre mer om hvilke muligheter du har som PRO-frivillig, eller les mer på /frivillig-arbeid/praksisplassering-og-internship/
Hvilke krav stilles til meg som frivillig?
For å delta på våre prosjekter må du kunne snakke engelsk, men bortsett fra det kreves generelt ingen spesielle kvalifikasjoner. Enkelte prosjekter krever andre språkkunnskaper, f.eks. spansk i Latin-Amerika og fransk i Togo, eller 1-2 år fullført utdanning. Det er alltid en god idé å kontakte vårt kontor i Norge for mer informasjon.

Vi krever politiattest av alle deltakere som er 21 år eller eldre. I Bolivia, Costa Rica, Kambodsja og Romania kreves politiattest for alle over 18 år. 
Hva forventes av mine språkkunnskaper dersom jeg skal jobbe frivillig som lærer?
Vi forventer gode språkkunnskaper i det språket du skal undervise i, men vi krever ingen utdanning eller annen erfaring innenfor det aktuelle språket. Det betyr at du godt kan undervise barn i engelsk selv om du er nyutdannet. Du må ikke være bekymret for at språknivået ditt ikke er godt nok. Det forventes som sagt ikke perfekt engelsk for å kunne undervise. Er du usikker på om språkkunnskapene dine er gode nok, kan du ta kontakt med oss.
Må jeg kunne snakke det lokale språket?
De fleste av våre prosjekter krever ingen spesielle språkkunnskaper, og kun noen få frivillige snakker det lokale språket før de reiser av gårde. Det er selvsagt en fordel å lære noen grunnleggende ord og utrykk før avreise, men det er absolutt ikke nødvenig å kunne snkke flytende. Frivillige som deltar på undervisningprosjektene, underviser i engelsk. Det er det skolene ønsker. Det finnes unntak der en grunnleggende eller god kjennskap til det lokale språket er nødvendig. Dette gjelder spesielt prosjekter som brukes som praksisplasser, f.eks. innenfor journalistikk, juss, menneskerettigheter, medisin og helse.

I mange av landene hvor vi har prosjekter, tilbyr vi språkkurs dersom du ønsker å forbedre språkkunnskapene dine. Vi hører ofte frivillige fortelle at de kunne jobbe mer og bedre på prosjektene fordi de kunne snakke litt med lokalbefolkningen. I tillegg viser du de lokale at du har respekt og interesse ved å lære deg litt av språket deres. Du kan for eksempel undersøke om ditt lokale bibliotek har gratis læremidler på det språket du ønsker å lære eller du kan vurdere å ta et språkkurs i forkant av eller samtidig med prosjektet ditt.
Hva får jeg ut av et prosjekt med Projects Abroad?
Det å reise utenlands er én ting, men å bo og arbeide, og på den måten være en del av et fremmed land og kultur, er en helt annen. Du vil oppleve hvordan lokalbefolkningen tar i mot deg som en av sine egne, og hvordan du blir del av deres kultur på grunn av at du er en del av lokalsamfunnet. Dette gir deg et unikt innblikk i en annen kultur og levemåte enn den du er vant til. En innsikt som er vanskelig å oppnå som turist.

Foruten å få en flott erfaring som er verdt å sette på CV-en, vil du med arbeidet ditt også hjelpe mennesker, dyr og natur i land som fortsatt ligger langt bak vesten i utvikling. Sist, men ikke minst vil du oppleve at du utvikler deg selv i løpet av oppholdet ditt, og du vil, uten tvil, få satt hverdagen din her hjemme i perspektiv. Frivillig arbeid i utlandet er kort sagt en fantastisk opplevelse.
Kan jeg snakke med tidligere frivllige?
Fortell oss hvor du ønsker å reise og hvilke prosjekter du vurderer, så kan vi sette deg i kontakt med tidligere frivillige (norske elelr utenlandske) på disse prosjektene. Du kan også lese tidligere frivilliges egne erfaringer på “Frivillige forteller”.

Personlig kontakt med frivillige som har vært på det prosjektet du ønsker å delta på kan også være en viktig del av forberedelsene dine. Du får vite litt om hva du kan forvente og alt du har å glede deg til å få oppleve.
Hva gjør jeg dersom jeg har flere spørsmål?
Dersom du har flere spørsmål, eller ønsker å vite mer om vårt arbeid, kan du lese mer på vår samleside om frivillig arbeid i utlandet.
Du kan også ta kontakt på telefon 23 50 71 20, på Live Chat eller e-post info@projects-abroad.no

Vi kan også ringe deg, dersom du sender oss telefonnummeret ditt og oppgir et tidspunkt som passer for å kontakte deg.
Under reisen

Disse spørsmålene relaterer seg til tiden du er ute som frivillig. For å lese FAQ for tiden før avreise kan du se FAQ – før avreise.

Vis alle
Hvilken støtte får jeg i utlandet?
Vi mener at den støtten våre ansatte i utlandet gir er uten sammenligning. Vi har et fulltidsansatt, engelsktalende personale på alle våre destinasjoner. Det er deres jobb å organisere plasseringene, kvalitetssikre bostedet ditt, møte deg på flyplassen og gi deg all den hjelp og støtte du har behov for, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Se flere detaljer under "Sikkerhet". Under oppholdet ditt vil du også få hjelp fra din veileder på prosjektet ditt. Han eller hun vil alltid være til stede for å gi deg råd og støtte i løpet av tiden din på prosjektet.
Er det trygt å reise til landene dere tilbyr prosjekter i?
Før vi starter frivilligprosjekter i et land, må landet være politisk stabilt og trygt. Vi følger alltid gjeldende reiseråd fra norsk og britisk UD.

Vi sender ikke frivillige til områder hvor sikkerheten deres er i fare. Din sikkerhet er svært viktig for oss og våre lokalt ansatte følger nøye med på alle tenkelige og utenkelige farer som kan oppstå. Vi er også i jevnlig kontakt med Utenriksdepartementet vedrørende landenes stabilitet og sikkerhet, i tillegg til en kontinuerlig kontakt med våre ansatte i alle land.

Kort tid etter at du ankommer din valgte destinasjon vil du få en introduksjon til til lokalområdet, og råd om hvordan du bør oppføre deg. Ikke gå alene på nattetid, sørg alltid for å ta følge med andre, og lytt til råd fra våre ansatte og fra vertsfamilien din. Med andre ord, husk sunn fornuft!
Vil jeg bli møtt på flyplassen?
Frivillige vil bli møtt på flyplassen eller på nærmeste buss-/togstasjon dersom du reiser til lands. Det er ingen ekstra kostnad ved å bli møtt på vår anbefalte flyplass eller ankomststed. Se Sikkerhet & Oppfølging for flere detaljer.
Hva skjer om jeg blir syk?
Dersom du blir syk under oppholdet ditt, kan Projects Abroad hjelpe deg med å få best mulig behandling. Du vil motta informasjon om dette når du ankommer destinasjonen din. Du kan også bruke våre ansatte 24 timer i døgnet dersom du skulle bli syk. Skulle du være så uheldig å bli alvorlig syk, er du som frivillig dekket av en reiseforsikring som inkluderer fly tilbake til hjemlandet, samt utgifter til medisin, inntil du kommer hjem. Projects Abroads ansatte vil i slike tilfeller være bindeleddet mellom din familie, forsikringsselskapet og leger. Kontakt oss gjerne for å høre mer om betingelsene i din reiseforsikring.
Kan jeg forlenge oppholdet mitt mens jeg er utenlands?
Ja, det kan du, men det avhenger av visumregler og restriksjoner på flybillettene dine. Ved å kjøpe en flybillett du kan endre dato på, vil du få større fleksibilitet. Du må være oppmerksom på at du selv må endre flybillettene dine dersom du ønsker å forlenge oppholdet ditt. Våre ansatte er behjelpelige med dette dersom du synes det er vanskelig. Du vil måtte betale et endringsgebyr og en eventuel tilleggspris for din nye billett, dersom den koster mer enn den opprinnelige.

Dersom du ønsker å forlenge oppholdet på prosjektet ditt, må du ta kontakt med våre ansatte der du er. Hver ekstra uke på prosjektet vil bli belastet med “ekstra uke prisen” for det prosjektet det gjelder.
Vil jeg ha mulighet til å reise mens jeg er der?
I utgangspunktet vil du ha fri i helgene, og du kan benytte muligheten til å reise i og rundt området der du bor. For hver 12. uke du jobber frivillig, har du rett til to ukers ferie. I denne perioden (og generelt under prosjektoppholdet ditt) er du forsikret, så du kan reise uavhengig av oss.

Mange frivillige reiser i en periode etter at de er ferdige på prosjektet sitt, ofte sammen med andre frivillige.

Avhengig av detsinasjonen du velger, kan det være fjell, strender, regnskog eller spennende byer å besøke!
Vil jeg være på egen hånd eller vil det være andre frivillige i det samme området som meg?
Du vil bo i nærheten av andre frivillige slik at dere, om du ønsker det, kan treffes, utveksle idéer og erfaringer, og reise på turer sammen. Frivillige blir vanligvis gode venner og bestemmer seg ofte for å reise sammen etter at de er ferdige på prosjektene sine. Les noen av våre “Frivillige forteller”-historier slik at du får en forståelse for hvordan det er å være frivillig hos oss.

Som oftest bor og jobber du sammen med andre frivillige. Vi gjør vårt beste for å oppfylle de frivilliges ønsker og behov, så gi oss beskjed dersom du har noen preferanser.
Hvor bor jeg, og sammen med hvem?
De fleste frivillige bor hos lokale vertsfamilier. Dette gir deg en unik mulighet til å bli kjent med den lokale kulturen og språket. Vertsfamilien din fungerer også som et ekstra støttenettverk.

På noen destinasjoner (eks. Kambodsja, Kina og Vietnam), bor frivillige sammen i delte leiligheter. Frivillige på de fleste av våre Natur & Miljøprosjekter bor også sammen, i alt fra sovesaler på stranden til bungalower.

Du kan ikke forvente vestlig standard, men boforholdene er gode etter lokale standarder. Selv om vi ikke kan garantere å oppfylle alle ønsker, så gi oss likevel beskjed dersom du har noen spesielle preferanser rundt boform og område der du ønsker å bo.
Kan jeg holde kontakten med de hjemme mens jeg jobber frivillig?
Du vil kunne finne tilgang til internett på alle våre destinasjoner. Dersom du oppholder deg i landlige områder vil du ikke få tilgang før du drar til en internettkafé i byen.

På de fleste destinasjoner vil de frivillige ha mulighet til å kjøpe et lokalt simkort til mobiltelefonen sin. Disse er perfekte til lokale samtaler med andre frivillige og for å holde kontakt med våre ansatte på destinasjonen.

Du bør kun benytte vertsfamiliens telefon i nødstilfeller, så internett vil være den beste og rimeligste måten å holde kontakten med familie og venner i hjemlandet på.
Jeg er en kvinnelig frivillig. Er det trygt å reise og jobbe frivillig alene?
Det første å huske på når du jobber frivillig gjennom Projects Abroad, er at du vil ikke være alene. Du vil sannsynligvis bo og jobbe sammen med andre frivillige, og det vil være andre frivillige på samme destinasjon som deg. Våre lokale ansatte arrangerer regelmessige aktiviteter for å sikre at de frivillige får møte hverandre. Du vil også få råd og hjelp fra våre lokale ansatte 24 timer i døgnet ved behov.

Generelt sett opplever ikke kvinner andre problemer enn kanskje å få nysgjerrige blikk på seg. Likevel bør kvinner være mer forsiktige enn menn når de reiser, uansett hvilket land de befinner seg i. Les gjerne vår Women Travelling Alone Blog.

Dersom du er oppmerksom på mulige farer og er forberedt på de forskjellene som er i fremmede land, vil du sannsynligvis ikke få noen problemer. Våre to viktigste råd til kvinnelige reisende er å være oppmerksom på kulturelle forskjeller (hvordan folk reagerer og går kledd - undersøk dette før du reiser) og utover det, alltid stole på din intuisjon.
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲