Projects AbroadProjects Abroad

Projects Abroad - 25 år med global innsats

Projects Abroad 25 årProjects Abroad er verdens ledende formidler av frivillig arbeid og internship, med hovedkontor i England og kontorer og prosjekter i over 50 land. Med vårt verdensomspennende nettverk tilbyr vi et bredt utvalg av prosjekter og destinasjoner, og våre lokalt ansatte står parate 24/7 for å sørge for at våre frivillige får mest mulig ut av oppholdet sitt og etterlater seg varige resultater.

I 2017 markerer Projects Abroad 25 års jubileum. Siden 1992 har vi sendt frivillige til 38 land, og over 100 000 unge og voksne har bidratt til utvikling og fremskritt verden over.

I 2016 startet Projects Abroad et nytt, spennende kapittel med utnevnelsen av ny administrerende direktør, Greg Thomson, som tok over den daglige driften etter vår grunnlegger Peter Slowe.

Greg støttes av et svært erfarent kjerneteam, hvorav mange er tidligere frivillige selv, i tillegg til lidenskapelige og engasjerte ansatte i Afrika, Asia, Latin-Amerika, Europa, Nord-Amerika, Australasia og Stillehavsøyene. Vi er en flernasjonal organisasjon som jobber på tvers av språk, kultur og geografiske linjer. Kulturutveksling er det som definerer oss som organisasjon.

Vi tror på ideen om å støtte langsiktig økonomisk og kompetansemessig utvikling i de landene vi jobber i. Derfor har vi etablert flere prosjekt- og rekrutteringskontorer i land vi sender frivillige til, inkludert et IT-kontor i Romania, et designkontor i Mexico, et økonomi- og regnskapskontor i Mongolia og et prosjekt- og rekrutteringskontor i Sør-Afrika.

Hvordan det hele startet

Vi ba vår grunnlegger Peter Slowe fortelle mer om hvordan frivillig arbeid har utviklet seg gjennom årenes løp og resultatene vi ser av arbeidet vårt.

På begynnelsen av 1990-tallet ønsket noen studenter i England å ta seg et friår fra studiene, men dette var ennå ikke veldig vanlig. De henvendte seg til sin geografi-professor, Peter Slowe, for å høre om det fantes muligheter for å jobbe og reise i Øst-Europa, et område som på den tiden fortsatt slet med ettervirkningene av den kalde krigen. Det var vanskelig å finne en kombinasjon av reise og jobb til studentene, særlig i tiden før internett, så Peter Slowe tok saken i egne hender og organiserte arbeid som engelsklærere i Moldova for studentene via sine kontakter der. Det var starten på Projects Abroad i 1992, og fram til 1997 var Projects Abroad en liten familiebedrift med noen få deltidsansatte som hjalp Peter med formidlingen til Øst-Europa. Interessen for frivillig arbeid vokste raskt, Projects Abroad gjorde det samme, og antall destinasjoner og prosjekter økte. Vi har vokst fra å være en familiebedrift i England til å bli et team med 600 fast ansatte i 50 land over hele verden, hvorav de fleste av jobber direkte med de frivillige ute på prosjektene våre.

Tidslinje over Projects Abroads utvikling

De neste 25 år årene

Vi har kommet langt siden vår spede begynnelse i 1992. Våre frivillige har nedlagt et utrolig arbeid i løpet av de siste 25 årene, men mye gjenstår fremdeles.

Vi utvikler kontinuerlig nye prosjekter i destinasjonene våre og ser også på mulighetene for å utvide med nye land. I 2017 har vi allerede lansert vår nye Global Impact Database, som vi bruker til å følge utviklingen og framskrittene på prosjektene våre.

Det er et større behov for nye frivillige enn noensinne. Les mer om hvordan du kan involvere deg og bli en del av arbeidet vårt med å gjøre en innsats rundt om på kloden.

Ta gjerne kontakt på info@projects-abroad.no, livechat eller på telefon 23 50 71 20, så finner vi ut hvilke destinasjon og prosjekt som passer aller best for deg.

Projects Abroad-gruppen

Teaching Abroad Limited, Projects Abroad (Europe) og Teaching Abroad Travel Limited er alle medlemmer av Projects Abroad-gruppen. Alle firmaene er registrerte i England.

Vil du vite mer om oss? Her kan du lese mer om frivillig arbeid i utlandet og hvilke resultater vi har oppnådd!

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲